Vielä yksi

KN

Fotari bugittaa välillä hassusti, nyt ei tykännyt näyttää säätötason efektiä kuvassa(photo filter), lopulta tein säätötason tarjoaman efektin ns. perinteisellä tavalla.

….

Uusi Lightroom(LR3) tuntuu toimivan aika hyvin, hieman enemmän tehoa tuo syö kun edellinen lr2 jollon ainakin kuvasta toiseen siirtyminen tahmaa aika ärsyttävästi.

Linssiprofiileista oli suuret odotukset mut koin pettymyksen että miten huonolla tolalla ne oikeasti onkaan. Meikäläiselle ei sattunu yhtään optiikkaa suoraan tuettujen listaan, listassahan piti olla käsitykseni(=mainoksista saatu kuva tilanteesta) mukaan ainakin yleisimmät optiikat. Mitä ilmeisimmin esim. Tamronin 17-50 2.8 tai Nikkorin 50mm 1.4 ei sitä ole, ainakaan Adoben mielestä :) Toinen pettymys tuli siitä että automaattinen uuden (linssi)profiilin lisäys toimii ainoastaan jos olet ostanut myös uuden CS5:sen siihen kylkeen. Ilmeisesti profiilin pystyy kuitenkin lisäämään profiilikansioon copy&pastella jolloin Lightroom löytää sen seuraavan käynnistyksen yhteydessä. Ja voihan noita vääristymiä tosiaan korjata myös manuaalisesti mut siihen manuaalisäätöön taas tuhrautuu aika hyvin idea siitä automaattisesta profiilista.


Tuli netissä vastaan aika must lisäosa Lightroomiin, ihmettelen suuresti miksi adobe ei ole rakentanut lightroomiin vastaavaa toimintoa suoraan, onhan heidän oletuslayouttinsa typerästi aina us-keyboard joka estää osan pikatoiminnoista kokonaan jos oman näppiksen leiska on joku muu(suominäppistäkin pystyisi käsittääkseni konffaamaan niin että sieltä löytyisi usatoiminnot mut samat säädöt olisi sit käytössä joka ohjelmassa).
Keyboardtamer