SKSL:n vuosinäyttely

Osallistuin tuossa tapojeni vastaisesti Suomen kameraseurojen liiton vuosinäyttelyyn, yleensä kun en juurikaan välitä siitä että ne (maksullisten)kisojen tulokset muistuttavat lähinnä arvontaa millon minkäkin tuomarin oikkujen mukaan ilman mitään kommenttia siitä miksi mikäkin kuva valittiin tai ei valittu(niin sksl kun fiap-kisatkin).

Tuohon tämän vuoden vuosinäyttelyyn lähdin osin seuraa kannattamaan ja toisaalta mielenkiinnosta nähdäkseni mikä nyt tällä kertaa valikoituneita tuomareita miellyttää. Osallistuin 15 kuvalla joista tuomaristo päästi läpi 8kpl, eli reilu 50% läpi :) Oletin että tuollainen läpimenoprosentti on aivan normaalia kunnes seurakaveri linkkasi naamakirjassa tuonne: http://www.sksl.fi/?page_id=32 jossa normaaliksi keskiarvoksi kerrotaan 10-15%, eli ilmeisen hyvinhän tuo kumminkin meni.

Laitoin tuonne kisaan tuomaristolle muutaman kuvan jossa oli vähän koukkua kuvan sisällön suuntaan, kokeillen että katsovatko he oikeasti kuvan sisältöä vai riittääkö oppikirjamainen visuaalinen arviointi heille. Pitänee kumminkin odottaa tuota näyttelyn kuvastoa josta voin paremmin katsoa mikä heille kelpasikaan(ts. nimesin kuvat lähetysvaiheessa ja nyt en näe millä enkä muista nimellä mikäkin kuva sinne menikään).