Nikon on pro

…Ainakin printeissä..

Joku aika sitten pohdin että mikä kuvakirjafirma tarjoaisi nykyisin parhaan laadun kohtuuhintaan. Ehdotuksia ei kovin montaa tullut mutta päädyin sitten muutaman positiiviselta kuulostaneen nettikommentin perusteella tilaamaan yhden koeluontoisen kirjan blurbista.

Blurbin softa oli omien vähäisten kuvakirjakokemusten perusteella todella hyvä, opettelukynnys suhteellisen matala ja käyttäjää ei kovin paljoa rajoitettu kuvakirjan leiskan puolesta. Softa myös kertoi suhteellisen selkeästi miksi jotakin asiaa on rajoitettu, jos jotakin asiaa ei voi tehdä(tämmöstä insinörttiä kiinnostaa et miks ei saa tehdä asiaa x ja y…). Hyvänä esimerkkinä kuvakirjaohjelman selkeä selostus siitä kuinka reunaan kuvakirjaa voi kuvan sijoittaa pelkäämättä sen äärimmäisten reunojen leikkaantumista.

Tilasin tuon kirjan muistaakseni 6. päivä ja tänään se tulla tupsahti kuriisin kätösissä työpaikalle. Näin joulunalusaikaan todella kunnioitettava suoritus ulkomaiselta kuvafirmalta kuvakirjan kanssa. Blurbin päämaja sijaitsee USA:ssa mutta euroopan pään tilaukset tehdään Hollannissa josta johtunee ainakin osittain tuo nopea toimitusaika.

Äkkiseltään katsottuna kirja vaikutti ihan hyvältä, tilasin tuon kirjan parhaalla laadulla jonka sieltä sai ja vaikutti että aiempiin kuvakirjakokemuksiin nähden printtien laatu(varsinkin sisäsivuilla) oli huomattavasti parempia kuin raa’an painorasterin pilaamat kirjat joita yleensä näkyy. Kiiltokannet olivat myös tosiaan oikeat kiiltokannet ja nekin olivat parhaimpia näkemiäni painotyön laadun&paperin osalta.

Hetken aikaa kuvakirjaa katseltuani huomasin poistin seassa tänään saapuneen Nikon Pro -lehden jossa myös perinteisesti on aika huima määrä kuvia. Yllätykseni oli suuri kun kiiltoa lukuunottamatta Nikon Pro -lehti tuntui pesevän tuon blurbin kuvakirjan 100-0 painotyön laadussa. Yllättävää kuinka hyvin tuollainen ns. ilmaislehti pystyy pärjäämään laadussa kuvakirjalle joka yrittää olla se kuvatuote.

Tästä voisi varovaisesti koittaa päätellä että kuvakirjojen laadussa on siltikin vielä paljon kirimisen varaa?

2 thoughts on “Nikon on pro

Comments are closed.