Linkkituraus ja muuta

Eilen kävin linnotuksella testaamassa yhtä jännää(link not related, just funny) tekniikkaa jolla saa valovoimasen pitkän putken kanssa viilattua kasaan kuvan joka näyttää valovoimasen laajiksen tuotoksilta. Tuolla tekniikalla pitäisi periaatteessa päästä suhteellisesti semmosiin st-alueisiin että vastaavan st:n tarjoavaa laajista ei olisi enää edes olemassa.

Periaatteet on periaatteita ja tototuus toinen… Periaatteessahan tuo toimii hyvin, jos vain jaksaa kuvata mielettömästi kuvia jossa on riittävästi ristikkäin meneviä osia ja omaa aikaa fotarin/photostitchin rulluttamiseen tuntitolkulla(resoluutiolla ~1500px per kuva). Tosiasiassa tuolle tuskin kovin useasti tulee tarvetta että tuota voisi useasti hyödyntää, varsinkin kun kuvattavien kohteiden pitää olla varsin staattisia ja koska työn määrä on aivan mieletön. Toki tuon voi tehdä myös pienemmällä polttovälillä jolloin kuvien määrä pienenee, tuolloin tosin myös kuvan vääristymät kasvavat.

Tuossa yksi tuotos aiheesta. Kuvattu noin 15m etäisyydeltä 210mm polttovälillä aukolla 4. Tuossa yhdistettynä 40 erillistä kuvaa, tarkennus muistaakseni takimmaisessa tykissä. Ei ehkä selvi esimerkki aiheesta mut esimerkki kuitenkin :)

Cannons

Linkkejä sinnesuntänne:

Jokunenkin hieno makro… Vaikka en yleensä juuri makrokuvista perusta niin tällä miehellä on kyl tatsia hommaan :)
Makroja

Uusi softa joka näyttää tekevän automaattisesti aika yllättävän hyviä kuvamontaaseja.
Sketch photo

Belgialainen kuvaaja, hienoja kuvia ja kuvankäsittelyä.
sivu

Erik Johansson, mies joka on fotarointikyvyillään hämmästyttänyt minua jo pitkään.
sivu

Arkielämän tilanteita?
sivu

Markku Lähdesmäki
Sivu

Dave Hill, kukapa ei olisi hänestä kuullut?
Sivu

August Bradley, tuolta moni varmaan tunnistaa ainakin ekan Hasselblad masters bookin kuvan.
Sivu