Koneet kestää, vaiko eikö?

Oli tarkotus päivittää näyttöä tuossa joulukuun alkupuolella mut kone ilmoittikin hanakasti että sille rahalle olisi toinen toimituskohde. Tuo sama emolevy johon jo kesällä kolvasin pari uutta kondensaattoria alkoi rykimään integroidun verkkokorttinsa puolesta. Ohitin ongelman kaverilta pummaamallani erillisellä verkkokortilla, mut se tuntuu olleen aika tilapäisratkasu koska muutaman päivän kuluttua sama nettiongelma alkoi vaivaamaan myös sitä.

Ainoa luotettava ratkasu on siis uusia tuo emo, onneksi alunperin edellistä ostaessani olin kaukonäköinen ja ostin am2-emon joten saan tuon nykysen prossun kiinni tuohon uuteenkin(vaikka se aika mopo onkin). Samalla pistin tilaukseen uuden 64 bit win seiskan että saan lopultakin käyttöön enemmän muistia kun tuo noin 3.3gt jonka tää vanha xp tukee. Nyt ollaan sit vähän sormet ristissä et kaikki laitteet ja softat asentuu tuohon kivutta, 64bit käyttiksien laite -ja softatuki kun on tiettävästi hieman heikompaa kun vastaavan 32bit. Toisaalta taas keskusteluja lukiessani on tullut paljon kommentteja että lähestulkoon kaikki yleisimmät softat jotka toimii vistassa, toimii myös seiskan kummassaki versiossa.

Yleensä oon käyttistä uudelleen asentaessa hommannu myös tuoreen levyn jolle sen asennan. Hyvä tapa jolla varmistaa että todennäköisimmin se seuraavana piiputtava osa ei ole juuri se kiintolevy jolla se käyttis on -kiintolevyillä kun on tapana hajota, vain ajankohta on arvoitus. Tällä kertaa säästin hieman ja en ostanu uutta levyä samaan satsiin, toivotaan ettei kostaudu.

Miusta tuntuu et oon ollu jotenki epäonninen näiden konevalintojen kaa kun tuossa eräänä päivänä laskeskelin et mitä kaikkea on tullu koneeseen ostettua hajoamisen takia. Vuodesta 2001 lähtien oon ostanu ainoastaan yhden prossun ja yhden emon&pari kampaa muistia sen takia et haluan lisää tehoa, kaikki loput on hajonnu alle :) Omakohtanen hajotusennätys on yks seagaten(?) kiintolevy joka sytty palamaan alle vuorokauden käytön jälkeen.

Kävin eilen pyörähtääs tossa uudessa keskustan Core-liikkeessäkin mäkkejä hiplaamassa. Jos olis ollu reilusti isompi budjetti tietokoneeseen niin tuskin olisin ilman mäkkiä sieltä ulos matkannu…