Kirjasatoa ja muuta

Bongasin eilen koulun kirjastosta valokuvaajan tekijänoikeuksia, myyntiä ja sopimusasioita käsittelevän kirjan. Näytti olevan vielä niin tuore teos että taisin olla tuon ensimmäinen lainaaja(suurin osa kirjan artikkeleista kirjoitettu viime syksyn aikana, joten aika tuoretta tietoa).
Kirjassa puhutaan mm. siitä millainen kuva myy, mitä niissä saa olla jos kuva myydään esim. mainokseen. Kirjassa oli myös muutama kuvaajahaastatelu jonka kaltaisia toivoisin enemminkin suomalaisiin lehtiin ja kirjoihin -kuvaajahistoriaa, syitä ja tavotteita.

DIGIKUVA: Myynti, osto&käyttöoikeus

Törmäsin tuossa eilen hyötylinkkiin lightroomin osalta, linkissä neuvotaan local adjustments-säätimen takkuamisen poistoa nvidian näytönohjaimen omaavissa koneissa. Omassa koneessa ainakin tuntuu et kyllä tuo jonkin verran auttoi asiaan, enää ei tarvitse odotella että lr saa piirrettyä koko hiirellä vedetyn reitin, vaan reitti tulee piirrettyä lähes sitä nopeutta mitä hiirellä sitä normaalisti piirtää. Tuo takkuaminenhan aiheuttaa useasti sitä, että koko kuvan poikki tulee viiru samaa säätöä, kun hiiren vie liian nopeasti pois säädettävältä alueelta.

Lightroomforums

One thought on “Kirjasatoa ja muuta

Comments are closed.