Halpaa on

…varsinkin kun se on ilmaista.

Taas kerran huomataan että kaikkien muiden tekijöiden tekijänoikeuksia jotakuinkin kunnioitetaan mutta valokuvaajat on tuossa suuri poikkeus.

Kari Kuukan blogipostaus aiheesta, englanniksi.

http://www.marmai.fi/uutiset/tekeeko+varastettu+angry+birds+mekkokuva+suomalaiskuvaajasta+rikkaan/a735707 (tuskin se nyt ihan rikasta tekee, mutta olisi tietenkin positiivista jos kuvaamistaan kuvista saisi ihan maksunkin)

http://www.uusisuomi.fi/kulttuuri/118479-linnan-juhlat-kuva-ryostettiin-maailmalle-%E2%80%93-%E2%80%9Dkasittamatonta%E2%80%9D

Ehdotus: Netissä kun yksittäisen ihmisen ääni on useasti kovin pieni, niin mitä jos huudettaisiin ihan yhteen ääneen? Kommentoikaa jokaiseen uutiseen jossa on käytetty Matti Matikaisen Angry Birds -mekkokuvaa luvatta, selkeästi ja kohteliaasti(parasta olisi jos kommentoisi ihan omalla nimellä) että kuvaan kuuluisi laittaa oikeat krediitit. Toki oheen voisi muistuttaa myös että kuvista pitäisi maksaakin, mutta sen pitäisi tietenkin olla itsestäänsevyys viimeistään siinä vaiheessa kun pyydetään lisäämään kuvaajan nimi kuvan oheen. Linkittäkää vaikkapa tuo Kari Kuukan blogipostaus siihen oheen, siellä näkyy kommenteissa mm. kuinka LA Times korjailee virhettään(on muuten ensimmäinen ja tähän mennessä ainoa taho joka on lähtenyt asiallisesti korjaamaan virhettään).

edit:
http://www.uusisuomi.fi/kulttuuri/118483-linnan-juhlat-kuvaryoston-uhri-%E2%80%9Dsaan-alle-1000%E2%82%AC%E2%80%9D

Päätöksellään hän haluaa osoittaa, ettei tapauksessa olennaista hänen kannaltaan ole raha vaan pelisäännöt. Matikainen kokoaa työryhmän, joka yhdessä päättää rahojen käyttökohteen. Siinä on mukana ainakin Iltalehden edustaja. Matikainen osaa tässä vaiheessa sanoa vain sen, että rahat menevät kuvajournalismin tukemiseen.