google+

Google julkaisi jokin aika sitten oman sosiaalisen mediansa ja se on saanut osakseen aika paljon huomiota maailman viestimissä. Myös palvelun aloitus tuntuu olevan aika vauhdikas, onhan palvelulla nyt parin kuukauden aktiivisuusajan jälkeen jo kymmeniä miljoonia käyttäjiä(kuukausi sitten 25 miljoonaa: wiki), joka on varsin hyvä suoritus huomioon ottaen sen että palvelu ei varsinaisesti ole vielä edes avoin. Palveluun liittyminen toimi alunperin googlen testiryhmään ilmottautumalla johon päästyä sai itse lähetettyä muutaman kutsun sähköposteihin, nyt tilanne on kuitenkin sen verran avautunut että kutsuja voi jo lähettää avoimella linkillä, jonka kautta palveluun pääsee liittymään 150 ihmistä.

Miulla tuon käyttäminen on jäänyt vielä aika lapsenkenkiin enkä ole tuohon vielä paljoakaan tutustunut, muutenkun selaillut eri ihmisten kuvagallerioita – asia, joka on g+:ssa toteutettu huomattavasti paremmin kun esim. facebookissa. Noissa kuvagallerioissa tuntuukin olevan näin valokuvaajan kannalta se suurin ero, oikeudet säilyy kuvaajalla(toisin kun fb, jossa fb varaa sekalaisia oikeuksia kuviin …enemmän kun tarvitsisivat pelkkään palvelun pyöritykseen) ja valokuvagallerioiden selattavuus on paljon parempi kun fb:n teatterimoodi.

DPS on kerännyt tuohon listaa palvelussa gallerioitaan pitävistä valokuvaajista: DPS

Montaa mieltä voi tosin olla siitä että kannattaako nyt sit kerätä kaikkea mahdollista informaatiota itsestään verkkoon, kaiken lisäksi yhden palveluntarjoajan alle. Miullakin on googlen palveluissa kalenteri ja sähköposti sekä kännykkä googlen sponssaamalla käyttiksellä. Toivoa sopii, että google+:n korostama tietojen rajoitus(piirit) jatkuu kuten ennenkin, sillä onhan se yksi kantavista ideoista jolla g+ erottautuu muuista some-palveluista. Myös idea siitä että osa tiedosta voi olla twitter-tyyliin täysin avointa, jolta osin käyttäjän päivityksiä voi seurata kuka vaan laittamalla käyttäjän seurantalistalle, ja osa tarkkaan piireihin jaettua, jolloin kaikkien ei tarvitse tietää että oletko nyt mäkissä vai jaoitko jonkun hassun nettilinkin.

Google+ tuo onnistuessaan paineita fb:n kehittämiseen, joka on tällä hetkellä jämähtänyt siihen vaiheeseen että monessa uudistuksessa ei ole mitä ilmeisimmin juuri vaivauduttu kuuntelemaan käyttäjiä, vaan on onnistuttu turaamaan palvelu huonommaksi puolivillaisilla päivityksillä(joita sitten korjataan seuraavat pari viikkoa). Uskoisin siis että vaikka google+ jäisi vähemmistöön somessa niin se silti tuo uutta eloa tuohon kenttään; ilman kilpailua some-kenttä ei voi kehittyä kunnolla(miksi kehittyisi jos ei ole realistista uhkakuvaa käyttäjien siirtymisestä muualle?).

Tuossa alla linkki jossa vielä tällä hetkellä 150 kutsua
150

….
Tuon palvelun lisäksi olen ollut jo jonkin aikaa ns.ammatillisessa somessa, joka ei ole tuntunut saavan täällä suomessa niin suurta suosiota kun vaikkapa tuolla suuren veden takana.