Adobe uusi käyttöehtojaan

Adobella on mun mielestä ollu aina jotenki sekava tuo miten ja millon esim. opiskelijaversioita saa käyttää ja mitkä on niiden rajoitteet kaupallisessa käytössä. Nyt adobe on hieman uusinut käyttöehtojaan ja tehnyt faq-listan jollasta ei kait ole ennen ollut(tai en ole ainakaan löytänyt semmosta ennen)

Omasta mielestä tärkein pointti:
Can a student or teacher use the Adobe Student and Teacher Edition software for commercial use?

Yes. Those who purchase this product can use it for personal as well as commercial use. ”

Nyt siis opiskelijana ostettua versiota saa ihan virallisestikin käyttää kaupalliseen työhön. Ennen tuossa taisi olla jokin rajoite kaupallisen työn kohdalla. Ehkä adobe lopulta huomasi että tärkeintä on maksettu tuote, eikä se että mitä siitä on maksettu ja mikä sen lisenssi on :) ja saattaa olla tuo lisenssien valvontakin kertaluokkaa helpompaa. Sitä en edelleenkään ymmärrä että miksi opiskelija ei voisi myydä tuota opiskelijaversiota edelleen toiselle opiskelijalle.

Tuossa loput faq:t
Opiskelijaversion faq-listaus


Hitusen ollu hiljasta tässä blogin puolella, oon lähinnä keskittyny laittamaan pulttia&palkkia päällekkäin täällä ruudun toisella puolella. Skannerin hankinta edelleen ajatuksissa, flikkeri on sauhunnu tutkiessa et mikä halvoista skannereista olis vähiten huono vaihtoehto(aika pitkälti pyörii päätös Canonin 8800f:n ja epsonin V500/600 linjalla).