Joensuu&Lappeenranta

Kuvasin eilen Joensuussa ja tänään Lappeenrannassa eräällä mallitoimistolle heidän mallikoulunsa päätöskuvia tulevien mallien portfolioihin. Aiemmin tänä vuonna kuvaamani bk on tuon saman toimiston listoilla. Kummassakin kaupungissa 2-2.5h setti kuvaamista. Tavotteena suht simppeliä peruskäsiteltyä kuvaa kunkin mallin mallikansioon.

Muutamassa kuvassa huomasin potentiaalia enempäänkin kun tuommoseen peruskuvaan, tykkäsin noissa nyt esiteltävissä kuvissa kovasti tuommosesta toonatusta mv-käännöksestä. Kuvat 99% lightroomin jäljiltä, lähinnä paremman terävöinnin takia käytetty fotarissa.

Tää kuva otettiin keskellä Joensuun lauantain ihmisvilinää kävelykadulla(piti oottaa välillä et mummelit siirtyy pois mallin takaa tuijottelemasta)
Joensuu

Vallitseva valo puolisen aukkoa ali, pieni filli salamalla jotta saan kohteen hieman erottumaan taustasta.

Lappeenrannan Cumuluksen neukkari(?), taustana valkonen seinä
Lappeenranta

Tausta valastu ezybox-tyyppisellä pienellä softboksilla, mallin oikealla puolella päävalona heijastava sontsa ja vasemmalla fillinä 110cm heijastin. Vaalea sisustus tasotti samoten valaistusta. Tausta&pieni softboksi tarjoaa “rim light”-efektiä varmaan ihan riittävästi, pikkasen kirkkaampi tausta kun olis ollu niin olis varmaan tullu jo valovuotoa mallin päälle.

Joensuussa suurin tappelu tuntu olevan salaman horrostilan kanssa jonka lopulta sain lpr sitten asettumaan kohdilleen(=pois päältä). Joskus olin tuota kokeillut laittaa pois päältä ja ilmeisesti on ollut näpylöintivirhe kun ei oo lähtenu pois… Nytkun tuo lähti jopa aamu-unisenakin pois päältä…

fluidr