Näytön etsintää

Alkoi hiljalleen tulla tunne että olen löytänyt osoitteen noille veronpalautusrahoille, kun tuskailin tän vanhan monitorin kanssa. Ikinä kun ei voi tietää varmasti että miten paljon tää leikkaa mistäkin suunnasta värejä ja mitä tärkeää on tuolla harmaasävyjen aivan kirkkaassa/tummassa päässä. Toki tietenkin on kokoajan ollut hyvä haju että miten tällä näytöllä säädetyt kuvat käyttäytyy paperilla tai jollakin tavallisella tietokonenäytöllä mutta se varmuus on puuttunut, tietenkin on myös tarvetta suuremmalle työtilalle, koska tällänen sxga resoluutio on nykymittapuussa kuvien kanssa puuhatessa jo aika alimitotettu.

Uuden näytön etsintä tosin on osottautunut odotettua tuskaisemmiksi koska on todella vaikea etsiä nettikaupoista näyttöä rajaamalla hakua jollakin muulla speksillä kun paneelin koolla tai hinnalla. Välillä tuntuu että hakujen tarkoitus on lähinnä maksimoida hakutulosten määrä, eikä niinkään laatu.
Haluaisin etsiä näyttöjä esimerkiksi paneelityypin perusteella mutta se osottautuu todella hankalaksi koska usesti näytön tyypiksi ilmoitetaan vain TFT(No shit, Sherlock) jättäen täysin kertomatta että onko näytön paneelityyppi esim. va -tai ips -pohjainen. Tuo paneelityypin tarkempi tieto kun taas olisi omalla kohdallani tuikitarpeellinen tieto.

Saahan tuon tiedon tosin usein nyhdettyä joko valmistajan sivuilta(yllätyksekseni edes valmistajat eivät aina kerro että minkätyyppinen paneeli on kyseessä, vaikka kyseessä on mielestäni varsin oleellinen tieto) tai esim. prad.de:n testiartikkelista, mutta menee kyllä todella hankalaksi. Noita prad.de:n ja muiden testisivujen testiartikkeleitakin on tullut kahlattua läpi jo aika määrä…
Kokisin hyödylliseksi myös jos jokaisessa nettikaupassa olisi edes linkki valmistajan tuotesivulle, nytkun tuntuu että edes tuon muutaman kirjaimen pituisen yksityiskohdan ilmoittaminen verkkokaupan tuotesivulla on jo täysin ylivoimaista(saatika tuotekuvan, mallia Micoser&web pages from 90’s).
…….

Kävin eilen pyörähtämässä linnotuksella kameran kanssa, ei näyttäny kovinkaan talviselta siellä :)
No winter here.