Hdr-sekoilua

Hdr-panorama&vignetting problems?
Isompana mustalla pohjalla

Kokeilin tuossa toissapäivänä miten onnistuisi hdr joka on tehty panoraamamuotoon monesta eri kuvasta, lähinnä tekniikkatestinä siis. Oletin että jotain häröjä voin saada aikaan kuvan liitosalueiden tienoille mut iha tommosia haloja en kyl oottanu saavani aikaan. Taas kerran photomatix osoitti huonot puolensa kun tonemappauksen aikana tuollaisesta halohirviöstä ei ollut mitään tietoa, tuo ongelma ilmeni vasta sen jälkeen kun tallensin koko kuvan. Tuo liittynee siihen että photomatix ei missään editoinnin välivaiheessa näytä todellista kuvaa käyttäjälle, vaan feikkaa koko kuvan niin että saa sen näkymään jotenkin tavallisen tietokonenäytön toistoalueella(eri tavalla kun sitten varsinaisessa tallennusvaiheessa).

Mitä ilmeisimmin nuo halot seuraavat varsin tarkkaan kuvan liitoskohtien aluerajoja, olettaisin että se vähäinen vinjetointi mitä tuo tamronin 17-50 2.8 tuottaa 22mm ja f8 asetuksella on tuon aiheuttanut. Tietenkin myös itse työjärjestys voi olla väärä, kun kasasin ensin panoraaman raweista tiff-muotoon(16bit, fotarin photomergessä)) ja sitten vasta ajoin eri “valotukset” Photomatixiin. Pitäisikin kokeilla mitä päinvastainen työjärjestys tuottaisi…

Sekalaisia valokuvausaiheisia linkkejä:
$12milj korvaukset luvatta mainoskampanjassa käytetyistä kuvista(korvauksen suuruus määräytyy yllättävällä, mutta lopulta kuitenkin varsin järkeenkäyvällä tavalla).

Kummallisia pilviä Grönlannin yllä

Hienoja valomaalauksia Briteissä

2 thoughts on “Hdr-sekoilua

Comments are closed.