Muotokuva

-

Tuolla muotokuvakurssilla ei juuri ollut ulkopuolisia malleja joten kuvattiin kierrolla lähinnä toisiamme. Joku oli aina pitämässä heijastinta/tjsp ja joku kuvasi/oli mallina.
Jussin näkemys hyvästä valosta muotokuvassa on ns. pohjoisikkunavalo, eli tuo klassinen muotokuvavalo. Sitä valoa ja valaisukolmiota sitten etsiskeltiin koko vkl.

Toteutettiin tuo valo sekä oikean ikkunan edessä(josta reproduktiosta tuli lähinnä ns. sälekaihdin-länsi-ikkunavalo) että salamilla kuten juuri tässä ylläolevassa kuvassa.

Tuossa kuvassa setuppina erään kurssilaisen studiosalamit asemoituna niin, että päävalo suunnilleen 45×45 setupilla yläviistossa ja taustavalo vastakkaisesta suuunnasta paljaaltaan taustalla oleeseen kankaaseen. Päävalossa oli ~50cm softbox ilman etummaista kalvoa, jonka edessä, lähempänä mallia metrinen heijastimen runko jossa puoliläpäisevä kangas. Tuossa heijastimessa oli pieni flägi takareunassa himmentämässä korvaan/poskeen tulevaa valoa. Vastakkaisella puolella fillinä ~2×2.5m kokoinen valkonen heijastin(piirtäsin kuvan setupista jos olisin oman koneen&fotarin ääressä…).