Kalustoa

Viime miitissä kerkisin kyllästymään salamatriggereiden toimimattomuuteen, välillä toimi yks triggeri ja välillä toinen. Ei tietoa että mikä tuon aiheutti kun yleensä noiden kanssa ei ole ongelmia kuin vain silloin kun pattereista on virta loppu. Tilasin tilalle paremmat rf-602:sen kun näytti olevan noin 50e setti jossa oli lähetin ja kolme vastaanotinta. Noista yongnuon härveleistä kun olen kuullut lähestulkoon vain pelkkää hyvää. Kiinanhärveleitähän nuokin ovat mutta ihmisten kokemusten perusteella nuo ovat olleet paljonkin mainettaan parempia.

Skyporttejakin harkitsin hetkisen verran mutta sitten aloin miettimään sitä että kun kumminkin kuvaan pääosin pikkusalamilla niin olisi jotenkin typerän tuntuista hommata joku kikkare roikkumaan salaman kylkeen. Kyseessä kun kuitenkin on jo huomattavasti kalliimman hintaluokan vehje niin en nähnyt oikeen tuossa ideaa, mielestäni kun myös käyttömukavuuden pitäisi seurata hintaa(yhdessä pw:ssähän tuo kenkä olisi, mut on siinä eri hintakin..). Samoin ongelmaksi muodostuisi salamat joissa ei ole pc-synkkaa kyljessä, joka tapauksessa joutuisin joko diy-meinigillä tekemään synkkaportin tai sitten joutuisin hommaamaan sovitekikkareen salaman alle johon kiinnittäisin pc-synkan. Samalla tuo tuntuu syövän sen kalliimman hintaluokan vehkeiden toimintavarmuuden ideaa(jos ei muuten niin ainakin siinä mielessä että noin 105% varmuudella unohtaisin joku kerta sen sovitekikkareen/johdon kotiin).

Samaan syssyyn tilailin Saksasta pari kappalettaa Manfroton 1051 BAC -jalustaa. Tuntui että tuo on se pienin manfroton jalusta joka kannattaa ostaa. Elinkalla ei näyttänyt olevan olemukseltaan luotettavia jalustoja tuohon hintaluokkaan ja muita kuluttajahintaisia/riittävän laadukkaita jalustoja ei juuri tunnu olevan euroopassa myynnissä. Suomestakin tilaamista harkitsin hetkisen verran, mutta totesin että kaikki Suomalaiset/suomessa myyvät liikkeet pitävät valokuvaustarvikkeillaan valokuvaushintoja… Valinta välillä 55e vs. 85e (+pk) oli suhteellisen helppo :)