Pari linkkiä

Ekana Jeffrey Freidelin Lightroom goodies-sivu. Plugareita moneenkin tarkotukseen, maksu vapaaehtoisella summalla paypalin kautta.

Lightroom goodies@Jeffrey Friedel

Otin tuolta plugareista käyttöön exif stripperin jolla saan poisteltua tarpeettomia exif-rimpsuja kuvista kun uppaan ne flikkeriin. Tykkään siitä et osa tiedoista jää sinne kun useat ihmiset haluavat nähdä ne mut taas se määrä tietoa mitä lr oletuksena noihin kuviin pukkaa on ihan hillitön.
Asennus pääpiirteittäin: Pura tiedostot johonkin kansioon koneella, kerro lightroomille missä plugari sijaitsee ja exporttia tehdessä pistä plugin päälle ja säädä pluginin asetukset mieleiseksesi.

Joe smalley on tehnyt listausta eri salamien välähdysajoista eri tehoilla. Samalla myös ohjeen tynkää siitä miten lasketaan salamien ohjelukuja yhteen ja mihin tuo perustuu.

Listaus

Kenellekään tuskin tuli yllätyksenä se että merkkivalmistajien salamat välähtävät pääsääntösesti nopeammin kun esim. Sunpakin/yms valmistajien :)? Normitilanteessahan ei varmaan oo mitään väliä et välähtääkö se salama 1/500s vai 1/2000s mut esim. vauhtilajeja kuvatessa voi jo tuo 1/500s olla liian pitkä aika terävän kuvan saamiseen.

Paljon studiosetuppeja valojen kera Stuodioxilin toimesta.

Studioxil.com

Ohessa myös meikkiesimerkit karttoineen, joku meikkaamisen kanssa enemmän tutumpi ihminen vois noistaki saada jotain irti :)

One thought on “Pari linkkiä

Comments are closed.