Online backup, osa 2

Nyt tuossa reilun viikon testauksessa on tullut jo selväksi että tuo F-securen sötös ei ole juuri muuhun hyvä kun yksittäisten pikkudokumenttien varmuuskopiointiin. Mihinkään muuhun varmuuskopiointiin tuo on aivan liian amatöörimäinen teos. Heidän tarjoamat yhteysnopeudet eivät vain kertakaikkiaan riitä järkevään käyttöön, nyt on menossa yhdeksäs päivä ja olb on onnistunut kopioimaan alle 50gt tavaraa(yöt kiinni).

Nyt sit on yllättävänkin hankalaa irtisanoa tuo soppari, ketään ei tavota puhelimeen ja jos tavottaa niin he eivät osaa/voi katkaista sopparia? ekaa kertaa törmään noin laaduttomaan tuotetukeen

Seuraavaksi verkot vesille kohtuulaatuisen&hintaisen serveritilan etsintään, jonne voisi uppailla varmuuskopiot talteen ftp:llä.


Linkkivinkki: Moment Junkie
Tilannekuvaa häistä eri kuvaajien ottamana.

Viimevuoden poimintoja Momoment Junkiesta

This entry was posted in Linkkivihko, Sekalainen and tagged , , , , , , , , , .

4 Comments

 1. Marko 10/04/2012 at 17:08 #

  Hyvä tietää ettei f-secuun kantsi lähteä tuossa asiassa satsaamaan.

  Olisikohan Kapsi sinun tarpeisiin sopiva? http://www.kapsi.fi/palvelut/levytila.html

  Itse pitäisi jossain välissä pohtia ratkaisuja jostain dropipn tapaisesta privaatista systeemistä.

 2. vv 10/04/2012 at 17:22 #

  Kapsi on just sillä hilkulla että riittääkö tila, sekin on toki ollut harkinnassa. Toinen harkinnassa oleva on mm. int2000.netin kallein serverivaihtoehto.

 3. Marko 10/04/2012 at 17:26 #

  Hmm, pää kyllä lyö itsellä nyt tyhjää vaihtoehtojen saralla. Tietty jonkinlainen lähiverkkoon pistetty NAS vois toimia kanssa. Noi vaan voi olla suht kalliita ratkasuja. Tietty oma kotiserveri ja jokunen kovo RAIDiin.

  Lähiverkkoon olisi sinäsä kiva tehdä backupit kun nopeus olisi suht kiva. Tietty riippuu upload -kaistasta. Sekä siitä tarviiko backuppiin päästä käsiksi muualta kuin lähiverkosta.

 4. vv 10/04/2012 at 18:08 #

  Tuossa kuitenkin on pääsääntönen kantava idea että yksi ajantasainen varmuuskopio olisi aina oman asunnon seinien ulkopuolella. Eli usb-levyralli jatkuu mutta pusken kopiot myös serverille.