Online Backup

Ajattelin tuossa että otan noiden irtokovalevyjen oheen käyttöön jonkin online-backup -systeemin ja omalla hattuvakiolla valkkasin F-Securen Online Backupin käyttööni. 49,9e/vuosi rajoittamattomalla määrällä dataa ja hirmuisen helppokäyttöisellä, automaattisesti uudet tiedostot varmistavalla softalla kuulosti todella hyvältä hinta-laatusuhteelta.

Olin lukenut aiemmin keskusteluja että tuo OLB olisi jotenkin käsittämättömän hidas, mutta ajattelin että vuoden vanhojen keskustelujen jälkeen palvelun laatu on varmasti kehittynyt. Toisin kuitenkin tuntuu olevan, laitoin tuon OLB:n pörräämään tuossa 11 maissa tänään ja nyt tätä kirjoittaessani OLB on onnistunut varmistamaan 3,3gt tiedostoja(kasin maissa illalla). Tuo nopeushan ei olisi mikään ongelma jos tiedostoja ei olisi suurta määrää varmuuskopioitavana/ne eivät olisi alati päivittyviä, mutta omassa käytössä esim. hääkuvauskeikalta tulee 10-20gt kuvia niin ei tuo oikeen vaikuta järkevältä. Puhumattakaan siitä että lr:n oma tietokanta, joka sekin menee varmuuskopioihin, päivittyy kokoajan joten tuolla vauhdilla OLB pääsisi tuskin koskaan varmuuskopioimaan niitä kuvia :D Tai siitä jos myös DL nopeus on samaa luokkaa ja joutuu oikeasti palauttamaan reippaan määrän tiedostoja.

Hassua että tuon ohjelman asetuksissa on erilaisia rajoituksia uppikaistan käytölle 120kt/s asti(ja tuon jälkeen “rajoittamaton nopeus”) mutta tuo softa ei tunnu pystyvän tällä 10…100mb tienoilla olevalla yhteydellä edes tuohon rajoitettuun tiedonsiirtonopeuteen asti. Toki tuosta ei voi odottaa mitään megatavutolkulla olevia uppinopeuksia mutta joku 500kt/s oletettavasti suomessa sijaitseviin palvelimiin voisi olla vielä jotakuinkin realistinen toive.

Kyselempä siis huomenissa F-Securen aspasta joskos he ovat nyt ihan tosissaan tuon uppinopeuden kanssa, vai onko tää joku käytännönläheinen aprillipila :)