Linkkejä

Kari Kuukka ja monet muut kuvaajat ovat ihmeissään uusista lehtitalojen vaatimista kuvaajasopimuksista. Tiivistettynä kuvaaja ottaa kuvan ja luovuttaa kaikki oikeudet ostajalle, myös uudelleenkäyttöoikeuden(ilman erillistä korvausta) ja ei voi siten vastata että missä yhteydessä kuva sitten taas vuosien päästä putkahtaa esiin. Vastuu kuvien käytöstä ja mahdollisista oikeudellisista seuraamuuksista säilyy kuvaajalla.

Kts. tapaus “partajugurtti”, jossa esimerkki mitä voi tapahtua kun kuva putkahtaa esiin odottamattomassa asiayhteydessä.

….
Mikrobitti rikkoi kameran kuvauksissa ja päätti ottaa hyödyn irti ja tarkastelivat kameran anatomiaa siltä kannalta mitä kameralle tapahtuu kun se kaatuu, mitä menee rikki ja mihin se vaikuttaa.

Kamerafoorumi murrettiin jonkun turkkilaisen pikkupojan toimesta. Uusi foorumi on tunkattu pystyyn osoitteessa Kamerafoorumi.fi, vanha foorumi käyttäjineen&viesteineen sai maistaa delete-nappulaa koska sen siirtäminen uudelle alustalle hakkeroinnin jälkeen olisi ollut liian työlästä.
….

Ps. Äitee! Oon keskiviikon Vartissa ja tänään Yle Etelä-karjalan radiossa :)