Kopiosto, way to go..

Kopiointilupa

Julkaisujen digitaalinen käyttö peruskouluissa ja lukioissa

Digitaalisten aineistojen käyttöön ei ole samanlaista keskitettyä sopimusjärjestelyä kuin valokopiointiin.

Digitaalisten aineistojen käyttö opetuksessa on kasvanut viime vuosina voimakkaasti. Oppilaitoksissa skannataan yhteensä noin 34 miljoonaa sivua tekijänoikeuden suojaamaa aineistoa vuodessa.

Digilupa perustuu oppilaskohtaiseen korvaukseen. Peruskoulujen oppilaskohtainen korvaus on 3,49 euroa (sis. alv 9 %) ja lukioiden oppilaskohtainen korvaus on 7,09 euroa (sis. alv 9 %) lukuvuodessa.

Kopioston digiluvalla oppilaitoksen henkilökunta ja oppilaat voivat

skannata painettuja julkaisuja

kopioida ja käyttää avoimessa internetissä olevaa aineistoa

välittää aineistoa lukio-opiskelijoille koulun suljetussa verkossa.

Hienosti rahastetaan myös minun kuvillani ilman että minulla on mitään mahdollisuutta saada tuosta korvausta?

This entry was posted in link, Linkkivihko, photo, Sekalainen, valokuva and tagged , , .

One Comment

  1. Tarmo Toikkanen 11/08/2012 at 21:44 #

    Hei! Vanha on kirjoituksesi, mutta asiahan ei ole vanhentunut. Kopioston digiluvan perusteella oppilaitoksissa voi tosiaan tehdä digikopioita vaikkapa sinun valokuvistasi oppilaistöissä käytettäväksi. Näitä kopioita ei kuitenkaan saa levittää opetustilanteen ulkopuolelle.

    Digiluvan perusteella materiaalia kopioidessa on opettajan ja oppilaiden raportoitava Kopiostolle, mistä he ovat aineistoa kopioineet. Tarkkaan ottaen Kopiosto voi sitten tilittää asiaankuuluvat käyttömaksut suoraan yksittäiselle tuottajalle (esim. sinulle) jos aineistoasi kopioidaan niin paljon, että korvauksia kertyy järkevä määrä.

    Ja aina on vaihtoehto ilmoittaa Kopiostolle, että sinun sivustoltasi ei saa digiluvan puitteissa aineistoa ottaa. Kopiosto ylläpitää listaa kielletyistä sivustoista.