Category Archives: link

Portfoliopäivitystä

vilpertt.500px.com/2012

Tuonne on tullut nyt viime päivien sisään lisäiltyä kuvia tämän vuoden ajalta, päivittynee vielä, mutta nyt jo tuolla kuitenkin on ~50 kuvaa tältä vuodelta.

Also posted in Linkkivihko, valokuva Tagged , , , , , , , , , , , , , , |

linkkivinkki

Lokaatio on tärkein, eikö?
http://dallasnagatawhite.com/2012/07/lava-hike/

Aika ehdoton appsi miljöössä kuvaavalle:
Sunseeker

Näkee auringon suunnan kartalla haluamanaan päivänä ja haluamassaan paikassa. Augemented reality-osassa yhdistää auringon ratatiedon iföönin kompassiin, gps:ään ja kameran kuvaamaan kuvaan; pystyy siis kuvauspaikalla katsomaan suoraan että esim. minkä puun takaa se aurinko pilkistääkään 2kk päästä kello 15:31 🙂

Also posted in Linkkivihko, valokuva Tagged , , , , , , |

Linkkejä

Kari Kuukka ja monet muut kuvaajat ovat ihmeissään uusista lehtitalojen vaatimista kuvaajasopimuksista. Tiivistettynä kuvaaja ottaa kuvan ja luovuttaa kaikki oikeudet ostajalle, myös uudelleenkäyttöoikeuden(ilman erillistä korvausta) ja ei voi siten vastata että missä yhteydessä kuva sitten taas vuosien päästä putkahtaa esiin. Vastuu kuvien käytöstä ja mahdollisista oikeudellisista seuraamuuksista säilyy kuvaajalla.

Kts. tapaus ”partajugurtti”, jossa esimerkki mitä voi tapahtua kun kuva putkahtaa esiin odottamattomassa asiayhteydessä.

….
Mikrobitti rikkoi kameran kuvauksissa ja päätti ottaa hyödyn irti ja tarkastelivat kameran anatomiaa siltä kannalta mitä kameralle tapahtuu kun se kaatuu, mitä menee rikki ja mihin se vaikuttaa.

Kamerafoorumi murrettiin jonkun turkkilaisen pikkupojan toimesta. Uusi foorumi on tunkattu pystyyn osoitteessa Kamerafoorumi.fi, vanha foorumi käyttäjineen&viesteineen sai maistaa delete-nappulaa koska sen siirtäminen uudelle alustalle hakkeroinnin jälkeen olisi ollut liian työlästä.
….

Ps. Äitee! Oon keskiviikon Vartissa ja tänään Yle Etelä-karjalan radiossa 🙂

Also posted in Linkkivihko, Sekalainen Tagged , , , , , , , |

Käyntikortteja

Taas kerran tein tilauksen tuonne samaan moo.com -lafkaan josta tilasin kortteja viimekin vuonna. Kuvien uploadaus suoraan flikkerin tililtä ja maksu paypalilla 🙂 voiko helpommaksi mennä?

Kalliitahan nuo on, sille ei voi minkään… mutta ei oo taas tullu vastaan muita vastaavan laadun&helppouden omaavia käyntikorttisysteemejä. Samalla saa mukaan kulkemaan oman ”miniportfolion” kun jokaisessa käyntikortissa on taustapuolella eri kuva.

Also posted in flickr, Linkkivihko Tagged , , , , , , , |

Pari

Lawrence otti tuossa toissaviikolla yhteyttä joskos ottaisin hänestä ja tyttöystävästään kuvat, sovitiiin paikaksi sitten linnoitus(jossa Lawrence ei muuten ollut ennen käynyt) ja pompittiin siellä venäläisturistien seassa kuvaamassa 🙂 Tää kyseinen kuva on otettu siinä kaupunginpuoleisen sisäänkäynnin vieressä olevan rakennuksen portailla.

2

Samalta viikonlopulta on myös tää kuva, Maijan kanssa myllysaaressa.
Maija

….

Adobe pukkaa näemmä aika säännöllisesti näitä tarjouksia… liekö uusi versio lightroomista/Photoshopista tuloillaan…. 🙂 nyt 28. päivään asti lightroom -40%
http://www.adobe.com/fi/special/offers.html?trackingid=JJDPJ

Also posted in lappeenranta, photo, valokuva Tagged , , , , , , , |

Photowalk

Kas, kerrankin kerkeän tuonne mukaan
Photowalk Lappeenranta

E-saimaassa pohditaan koulukuvien tekijänoikeuksia
some ja laittomat kuvat

Miun kuvaamissa kuvissahan tuo some -käyttö on sallittua kunhan käyttää kuvapaketin mukana toimitettuja nettikoon kuvia ja mainitsee kuvaajan nimen 🙂


Mikä siinä on että kaikki pitäisi saada ilmaiseksi? Joku aika sitten tuli spostia nimeltämainitsemattoman yrityksen taholta joka olisi halunnut mallistaan kuvia tfp-periaatteella. Palkkioksi luvattiin ”ehkä” nimen näkyminen lehdessä.

Moikka!

Järjestämme *piiiip* 2011. Yksi tytöistämme tulee *piip* ja siksi kyselenkin, olisiko mahdollista sinun kuvata häntä tulevana la TFCD periaatteella, eli ilmaiseksi? Studiokuvat, closeup kasvoista (olkapäät-hiukset-kokoinen kuva) ja toinen olisi koko vartalo. Valkoisella taustalla.

Kuvat lähetetään ensi *piip* ja kuvien on näin oltava pro. Me otamme muista tytöistä su kuvaukset täällä *piip* studiossa. Kuvaajien tiedot ja linkit tulevat *piip* esille mahdolliseen *piip*, jos saamme edustavat kuvat tytöistä ja*piip* haluaa äänestyksen täten tehdä.
Vastaathan minulle pian =)

Kuvien pitää olla pro, ilmaiseksi. Menen kohta parturiin ja kerron(ehkä) missä kävin, riittääkö se maksuksi?

Se mikä tuossa eniten pisti silmään on että tullaan juurikin yrityksen taholta esittämään tuollaista, jos mallin taholta oltaisiin otettu suoraan yhteyttä niin uskoisin että olisi päästy sopimukseen. Toki arvostan sitä että rehellisesti kerrotaan mihin ne kuvat on menossa jos ne menevät suoraan tiettyä tapahtumaa/tarkoitusta varten 🙂

Also posted in lappeenranta, Linkkivihko, photo, valokuva Tagged , , , , , , , , , |

Death of a Beautiful Woman

Välillä tulee vastaan kuvaajia, jotka loistaa omalla alallaan niin suvereenisti, että ei voi jättää kuvaajaa huomiotta, vaikkei itse juuri tuon alan kuvauksista välittäisikään. Nyt tuli iconic photossa vastaan Enrique Metinides, joka kuvasi vuosikymmeniä lehtikuvaa Mexico cityn sekasorrosta.

Se mikä noissa herätti huomion, on noiden kuvien elokuvamainen visuaalisuus. Kuvaamisensa taustoista kertovassa videopätkässä(time) selviää että mistä tuo tyyli on lähtöisin.

Otsikossakin mainittu kuva löytyy esim. tuosta iconicphotosin postauksesta.

Iconicphotos
LA Times
Time

Also posted in Linkkivihko Tagged , , , , , |

Kopiosto, way to go..

Kopiointilupa

Julkaisujen digitaalinen käyttö peruskouluissa ja lukioissa

Digitaalisten aineistojen käyttöön ei ole samanlaista keskitettyä sopimusjärjestelyä kuin valokopiointiin.

Digitaalisten aineistojen käyttö opetuksessa on kasvanut viime vuosina voimakkaasti. Oppilaitoksissa skannataan yhteensä noin 34 miljoonaa sivua tekijänoikeuden suojaamaa aineistoa vuodessa.

Digilupa perustuu oppilaskohtaiseen korvaukseen. Peruskoulujen oppilaskohtainen korvaus on 3,49 euroa (sis. alv 9 %) ja lukioiden oppilaskohtainen korvaus on 7,09 euroa (sis. alv 9 %) lukuvuodessa.

Kopioston digiluvalla oppilaitoksen henkilökunta ja oppilaat voivat

skannata painettuja julkaisuja

kopioida ja käyttää avoimessa internetissä olevaa aineistoa

välittää aineistoa lukio-opiskelijoille koulun suljetussa verkossa.

Hienosti rahastetaan myös minun kuvillani ilman että minulla on mitään mahdollisuutta saada tuosta korvausta?

Also posted in Linkkivihko, photo, Sekalainen, valokuva Tagged , , |

Stolen scream

The Stolen Scream: A Story About Noam Galai from FStoppers on Vimeo.

Yhden varastetun kuvan tarina

Also posted in Linkkivihko

Rax


Raxilta on ilmestyny videopätkä nettiin… taas matskua jota voi vaan toivoa joskus kuvaavansa.

(Kannattaa kattoa hd:nä jos on siihen mahollisuus)

RAX

Also posted in Linkkivihko Tagged , , , , , |