Category Archives: Sekalainen

Kännykuvailua

Nyt on ollut julkaistavien kuvien osalta hieman hiljaisempi kevät, kuvattua on toki tullut mutta useimmat semmoisia projekteja joista ei voi laittaa tänne yleisesti näytille kuvia 🙂 Tuossa on kuitenkin tullut aktiivisesti kuvattua siinä sivussa kännykällä instagramin kera, joka on aika mukavaa vaihtelua järkkärin kanssa heilumiseen. Neliörajaus ja rajoittuneet ominaisuudet pakottavat näkemään ja kuvaamaan asiat erilailla.

View this post on Instagram

#swing #sky

A post shared by Ville Tulkki (@vilpertt) on

View this post on Instagram

Find me.

A post shared by Ville Tulkki (@vilpertt) on

View this post on Instagram

#wall #window #sun #lappeenranta #library

A post shared by Ville Tulkki (@vilpertt) on

View this post on Instagram

#winter #sun #snow #finland #lappeenranta

A post shared by Ville Tulkki (@vilpertt) on

View this post on Instagram

#wall

A post shared by Ville Tulkki (@vilpertt) on

View this post on Instagram

Röis kerrotaan totuuksia

A post shared by Ville Tulkki (@vilpertt) on

View this post on Instagram

Kummassa lienee työpisteeni?

A post shared by Ville Tulkki (@vilpertt) on

View this post on Instagram

#saimaa #fog #fall #lappeenranta

A post shared by Ville Tulkki (@vilpertt) on

View this post on Instagram

"Alueella lippuautomaatti" #lappeenranta #fall

A post shared by Ville Tulkki (@vilpertt) on

View this post on Instagram

#fall #lappeenranta #city hall

A post shared by Ville Tulkki (@vilpertt) on

View this post on Instagram

#bsod #guide #howto #fail #windows #acer

A post shared by Ville Tulkki (@vilpertt) on

Also posted in valokuva Tagged , , , |

SKSL:n vuosinäyttely

Osallistuin tuossa tapojeni vastaisesti Suomen kameraseurojen liiton vuosinäyttelyyn, yleensä kun en juurikaan välitä siitä että ne (maksullisten)kisojen tulokset muistuttavat lähinnä arvontaa millon minkäkin tuomarin oikkujen mukaan ilman mitään kommenttia siitä miksi mikäkin kuva valittiin tai ei valittu(niin sksl kun fiap-kisatkin).

Tuohon tämän vuoden vuosinäyttelyyn lähdin osin seuraa kannattamaan ja toisaalta mielenkiinnosta nähdäkseni mikä nyt tällä kertaa valikoituneita tuomareita miellyttää. Osallistuin 15 kuvalla joista tuomaristo päästi läpi 8kpl, eli reilu 50% läpi 🙂 Oletin että tuollainen läpimenoprosentti on aivan normaalia kunnes seurakaveri linkkasi naamakirjassa tuonne: http://www.sksl.fi/?page_id=32 jossa normaaliksi keskiarvoksi kerrotaan 10-15%, eli ilmeisen hyvinhän tuo kumminkin meni.

Laitoin tuonne kisaan tuomaristolle muutaman kuvan jossa oli vähän koukkua kuvan sisällön suuntaan, kokeillen että katsovatko he oikeasti kuvan sisältöä vai riittääkö oppikirjamainen visuaalinen arviointi heille. Pitänee kumminkin odottaa tuota näyttelyn kuvastoa josta voin paremmin katsoa mikä heille kelpasikaan(ts. nimesin kuvat lähetysvaiheessa ja nyt en näe millä enkä muista nimellä mikäkin kuva sinne menikään).

 

 

Also posted in Linkkivihko, valokuva Tagged , , |

2012

Mennyt vuosi oli hääkuvauksien suhteen ennätyksellisen kiireinen, nopeasti laskien kameran edessä on pyörähtänyt kuvattavana noin 20 uutta avioparia vuoden 2012 aikana. Myös muita kuvauksia oli sopivasti siinä seassa, mm. parit bändipromot joita en ollut ennen tehnyt.

Kuvallisessa mielessä oma kuvauksen laatu on ainakin omasta mielestä parantunut huimasti vuoden aikana, osin siitä syystä että kuvattavaa on ollut todella paljon ja pieneltä osin siitä syystä että kalusto on päivittynyt tuoreempaan. Nyt alkaneen vuoden tavoitteena on jatkaa tuota oman kuvaamisen kehittämistä, ehkä tosin hieman pienemmän hääkuvausmäärän saattelemana.

Teknisessä mielessä oma kuvankäsittelytaito on saanut ehdottomasti sen suurimman opin tänävuonna, paljon uusia juttuja on opittu. Kuvan sisällöllisesti olen omasta mielestäni onnistunut, varsinkin hääkuvauksissa, tavoittamaan paremmin sen kuluvan päivän tunnelman. Sisällöllistä puolta, eli kuvankerrontaa pitää muutenkin koittaa tehdä aina vaan paremmin, tuo kun kumminkin on se mikä tekee kuvan.
Mielenkiintoista tälle sateiselle vuodelle on ollut se, että sään takia ei ole tarvinut peruuttaa kokonaan yhtään häiden ulkokuvausta, vaan kaikki kuvaukset on voitu suorittaa ulkona(koputtaa omaa puupäätä jotta sama tuuri jatkuisi ensivuonnakin). Omasta puolesta mieluummin kuvataankin hääkuvat ulkona, ne hääkuvat otetaan juuri silloin sinä päivänä ja jos ulkona sataa tai paistaa niin se on kuitenkin osa päivän tapahtumia.

Also posted in Hääkuva Tagged , , , , , , , , , , , , , |

Lukijan kuva

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012102616252645_uu.shtml

Onhan se kivaa että iltalehdet ynnämuut saa ajankohtaista kuvamateriaalia lukijoiltaan, mutta jos tuloksena on ylläolevan kaltaiset ”uutiset” ja ”kuvat”, niin eikö mieluummin kannattaisi käyttää ammattitoimittajia&kuvaajia? Omalta osaltaa tuo on myös lukijan aliarvioimista siinä etteikö lehden ostaja tai nettisivujen lukija osaisi vaatia jutuilta laatua.

Tämän tiesi myös Iltalehteen yhteyttä ottaneen lukijan vanhempi naapurinrouva, joka oli rauhoitellut muita paikalle kerääntyneitä:

– Ei niillä ole mitään hätää. Ne ovat vain humalassa.

Ja tätä kirjoitettaessa ehkä jo krapulassa.

Tuolta ne tuli ja tuonne ne meni. Over and out.

Mutta eipä pidä unohtaa tätä merkittävää uutista:
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288506693543.html

Onneksi meillä on myös IS:n oma toimitus joka kuvan puuttuessa fotoshoppaa semmosen(kuvan joutsen ja kissan käpälä eivät liity tapaukseen) 🙂

Also posted in Linkkivihko Tagged , , , |

NPS

Näillä kahdella suurella kameramerkillä on kummallakin oma palvelunsa ammattikuvaajille(en tiedä miten laita muiden merkkien, tiedän vain C/N palveluista). Nikonilla tuon nimi on NPS(Nikon pro service) ja se tuottaa tukipalveluja sekä nopeampia huoltoja ammattikuvaajiksi rekisteröityneille. Myös uuden kaluston testikäyttöön saaminen on mahdollista.

Jo ennestään olin NPU(Nikon pro user) jäsen, mutta tuon suurimmaksi hyödyksi on jäänyt muutaman kerran vuodessa tuleva Nikon Pro -lehti, muita etuja en ole juuri kokenut tarpeelliseksi hyödyntää.

Kattelin tuossa omaa kalustoa eräs päivä ja totesin että en ole edes tutustunut että mitkä ovat tuon Nikonin järjestelmän pääsyvaatimukset, yllätyksekseni totesin että nehän täyttyvät 🙂 Pari pro/semipro -runkoa ja muutama optiikka+pari salamaa sekä toiminimi, niin se oli siinä 🙂 Tuolla saa sitten hädän yllättäessa ja huollon kestäessä esim. vararungon huollossa olevan tilalle jos korjaus kestää yli 72h.

Koskapa tuo on täysin ilmaispalvelu, niin katsoin parhaimmaksi rekisteröityä 🙂

Muutamia muitakin etuja:

Hei Ville-Veikko

Kiitos Nikonin ammattituotteiden rekisteröinnistä!

Kun omistat vähintään viisi Nikonin ammattituotetta, joista kaksi on kamerarunkoa, voit liittyä maksutta jäseneksi Nikon Professional Services (NPS) -ohjelmaamme. Se on tarkoitettu ammattikuvaajille, jotka käyttävät Nikonin varusteita työssään. Ohjelman kautta voit hyödyntää arvokkaita tarjouksia ja muita etuja:

Etuoikeutettu huolto
NPS:n jäsenenä sinulle taataan enintään 72 tunnin huoltoaika. Jos varusteesi ei tule kuntoon tässä ajassa, saat lainata meiltä vastaavan ammattivarusteen huollon ajaksi.

Ammattituki
NPS:n jäsenenä sinulla on käytettävissäsi ammattituotteiden tuki ja saat nopeasti apua tukihenkilöiltämme.

Varusteita koekäyttöön
NPS:n jäsenet voivat lainata koevarusteita määrätyksi ajaksi arvioidakseen niitä todellisissa työtilanteissa.

Kansainvälinen huolto ja tuki
NPS:n jäsenillä on etuoikeus huoltoon ja tukeen Nikonin toimistoissa ympäri maailman.

Tapahtumatuki
Nikonin NPS-tiimi tarjoaa ilmaista tukea ja yksinkertaisia korjauspalveluja maailmanluokan urheilu- ja kulttuuritapahtumissa ja muissa vastaavissa tilaisuuksissa. Yleensä järjestämme myös mahdollisuuden lainata ammattituotteita.

Nikonin koulutus
NPS:n jäsenillä on mahdollisuus osallistua Nikonin omaan koulutukseen alennettuun hintaan. Alennus on tällä hetkellä 40 % normaalista kurssihinnasta.

Nikon Pro -lehti
NPS:n jäsenet saavat ammattikuvaajille tarkoitetun eurooppalaisen Nikon Pro -lehden ilmaiseksi.

Etuoikeus toimitukseen
NPS:n jäsenenä saat tilauksesi etuoikeutetusti, kun ostat uusia varusteita jonkin Pro-jälleenmyyjämme kautta.

Ammattilaistapahtumat
NPS:n jäsenenä sinut kutsutaan Nikonin ammattikuvaajille järjestämiin tapahtumiin.

Napsauttamalla tästä voit hakea NPS:n jäseneksi.

….
ps. Ensivuoden ja myös vielä tämän talvenkin hääkuvaukset ovat varattavissa 🙂

Also posted in Linkkivihko Tagged , , , , , , , , , , |

070712

Tuossa viimekuun alkupuolella kävin kuvaamassa erään hääparin potretit miljöössä tuolla Lauritsalan kartanolla. Kuvauspaikat löytyivät hienosti heti hääpaikan takaa 🙂

070712

070712

Tuo jälkimmäisessä kuvassa oleva hääauto on siinä mielessä poikkeuksellinen(sen lisäksi että taisi olla ainoa suomessa oleva tuon vuosimallin kupla, väitettäköön vuosimalliksi 1964 hataran muistikuvan perusteella) että yleensä kuvissani ei ole hääautoja mukana.
Syy tuohon on puuttuva konteksti, eli ns. asiayhteys hääparin ja auton välillä, sen puuttuessa tuntuu kuvaajasta kovin kummalliselta sijoittaa ”vain joku hieno auto” kuvan rekvisiitaksi. Tässä tapauksessa tuo asiayhteys tuli noista kahdesta lipusta(Suomi&Kanada) ja se riitti tarvittavaksi kontekstiksi, että kuvan katsojalle jää kuvassa olevista asioista kuvan luentaa varten järkevää sisältöä. Aina niiden kuvista luettavien asioiden ei tarvitse olla hankalaa taidekriitikkotasoa 😉

Muutenkin haen useasti kuvissani sitä että se sen hetkinen säätilanne/olotila(toivottavasti kirkon jälkeinen helpotus 🙂 )/tjsp näkyy kuvassa, varsinkin kun kuvaan miljöökuvaa. Tuntuisi tyhmältä olla hyödyntämättä olemassaolevia elementtejä, joilla voi liittää kuvassa olevat asiat juuri siihen hääpäivään tai juuri tuon pariskunnan ”henkeen”. Tuon takia koetan myös välttää studiossa kuvaamista viimeiseen asti, koska se harvoin liittää kuvaa kovinkaan tehokkaasti juuri siihen päivään, tai edes juuri siihen vuodenaikaan.

Also posted in lappeenranta, valokuva Tagged , , , , , , , , , , , |

Mie oon naamakirjassa!

Ihmeellistä. Oon pitkän aikaa ollu sitä vastaan että tekisin itelleni tän valokuvauksen ympärille oman ”yrityssivun” naamakirjaan ja nyt sit riittävästi kaikenlaisia juttuja luettuani totesin että ehkä se sittenkin on hyvä juttu 🙂 Jotenkin vaan tuntuu että tuolla naamakirjassa on monillakin uusilla kuvaajilla villitys että tehdään se oma naamakirjasivu heti kun ostetaan kamera ja se on vähän vienyt makua touhusta, mutta toisaalta se pitää ajatella uutena yhteyskanavana kun sitä kautta tavoittaa ehkä hieman eri ihmisiä kun mitä esim. tämän blogin kautta.

mut mut…. tuossapa tuo: fb-sivu

Also posted in lappeenranta, Linkkivihko Tagged , , , , , |

Online backup, osa 2

Nyt tuossa reilun viikon testauksessa on tullut jo selväksi että tuo F-securen sötös ei ole juuri muuhun hyvä kun yksittäisten pikkudokumenttien varmuuskopiointiin. Mihinkään muuhun varmuuskopiointiin tuo on aivan liian amatöörimäinen teos. Heidän tarjoamat yhteysnopeudet eivät vain kertakaikkiaan riitä järkevään käyttöön, nyt on menossa yhdeksäs päivä ja olb on onnistunut kopioimaan alle 50gt tavaraa(yöt kiinni).

Nyt sit on yllättävänkin hankalaa irtisanoa tuo soppari, ketään ei tavota puhelimeen ja jos tavottaa niin he eivät osaa/voi katkaista sopparia? ekaa kertaa törmään noin laaduttomaan tuotetukeen

Seuraavaksi verkot vesille kohtuulaatuisen&hintaisen serveritilan etsintään, jonne voisi uppailla varmuuskopiot talteen ftp:llä.


Linkkivinkki: Moment Junkie
Tilannekuvaa häistä eri kuvaajien ottamana.

Viimevuoden poimintoja Momoment Junkiesta

Also posted in Linkkivihko Tagged , , , , , , , , , |

Online Backup

Ajattelin tuossa että otan noiden irtokovalevyjen oheen käyttöön jonkin online-backup -systeemin ja omalla hattuvakiolla valkkasin F-Securen Online Backupin käyttööni. 49,9e/vuosi rajoittamattomalla määrällä dataa ja hirmuisen helppokäyttöisellä, automaattisesti uudet tiedostot varmistavalla softalla kuulosti todella hyvältä hinta-laatusuhteelta.

Olin lukenut aiemmin keskusteluja että tuo OLB olisi jotenkin käsittämättömän hidas, mutta ajattelin että vuoden vanhojen keskustelujen jälkeen palvelun laatu on varmasti kehittynyt. Toisin kuitenkin tuntuu olevan, laitoin tuon OLB:n pörräämään tuossa 11 maissa tänään ja nyt tätä kirjoittaessani OLB on onnistunut varmistamaan 3,3gt tiedostoja(kasin maissa illalla). Tuo nopeushan ei olisi mikään ongelma jos tiedostoja ei olisi suurta määrää varmuuskopioitavana/ne eivät olisi alati päivittyviä, mutta omassa käytössä esim. hääkuvauskeikalta tulee 10-20gt kuvia niin ei tuo oikeen vaikuta järkevältä. Puhumattakaan siitä että lr:n oma tietokanta, joka sekin menee varmuuskopioihin, päivittyy kokoajan joten tuolla vauhdilla OLB pääsisi tuskin koskaan varmuuskopioimaan niitä kuvia 😀 Tai siitä jos myös DL nopeus on samaa luokkaa ja joutuu oikeasti palauttamaan reippaan määrän tiedostoja.

Hassua että tuon ohjelman asetuksissa on erilaisia rajoituksia uppikaistan käytölle 120kt/s asti(ja tuon jälkeen ”rajoittamaton nopeus”) mutta tuo softa ei tunnu pystyvän tällä 10…100mb tienoilla olevalla yhteydellä edes tuohon rajoitettuun tiedonsiirtonopeuteen asti. Toki tuosta ei voi odottaa mitään megatavutolkulla olevia uppinopeuksia mutta joku 500kt/s oletettavasti suomessa sijaitseviin palvelimiin voisi olla vielä jotakuinkin realistinen toive.

Kyselempä siis huomenissa F-Securen aspasta joskos he ovat nyt ihan tosissaan tuon uppinopeuden kanssa, vai onko tää joku käytännönläheinen aprillipila 🙂

Also posted in Linkkivihko, Uncategorized Tagged , , , , , , , , , |

Videpätkä viime viikolta

Also posted in Linkkivihko Tagged , , , , , , |