Category Archives: kamera

D300

Tuossa keväällä kun miulta hajos tuo vanha vararunko niin piti ennen kesän hääkeikkoja hommata toinen runko tuon D200:sen rinnalle. Nyt tosin niinpäin että D200 saa väistyä vararungoksi ja tuo uusi tuli sit ykkösrungoksi.

Hiiri oli jo valmiina ostonapilla ostamassa D7k:ta mutta sitten huomio kiinnitty siihen että muistikorttityypin lisäksi myös akkutyyppi vaihtuisi, joka sitten ratkaisi asian käytetyn D300:sen hyväksi. Videota kun en ajatellut ruveta kuvaamaan niin totesin että toi D300 on nyt se valinta. Toki vaakakupissa paino myös se että D300/200 -linjalla on tuo toimintalogiikka melkein 1/1 toistensa kesken, jollon kamerasta toiseen pomppiminen tulee paljon mukavammaksi.

Nyt tuossa oon muutaman päivän näppäilly tuota kameraa ja on tullu oltua kaikinpuolin tyytyväinen. Ainoa hieman kaivertava asia on iso200 pohjaherkkyys, mutta siitäkin selviää vääntämällä hieman tummemman nd:n keulille. Vertasin kylläkin keskenään iso200 ja LO1 -kuvaa joista ei perus maisemakuvassa erottanut että kumpi on kumpi… nettispeksien mukaan kirkkaasta päästä pitäs tippua melkein aukon verran toistoaluetta pois mutta nopealla kuvan vääntelyllä lightroomissa en pystynyt saamaan kunnon eroa noiden kahden välille. Ehkä tuo LO1-asetus on sit kumminki käyttökelponen jos tarvii ISO100-vastaavaa herkkyyttä.

Merkittävimpänä hyvänä puolena tuossa on oikeasti toimiva tarkennus(!), joka ikisen pisteen tarkennukseen voi luottaa toisin kun D200:sessa, jossa ainoa(jotakuinkin) luotettava piste oli keskimmäinen. Tuntuma on että jopa reunimmaiset pisteet pesee hyvässä valossa tuon D200:sen keskimmaisen pisteen suoraan 6-1. Myös tuo että siinä on 51 pisteen matto tarkennuspisteitä antaa vapauksia sommitteluun sillon kun ei sommittele tarkennuksen jälkeen erikseen. Etsimen kokoero ei speksien perusteella ole mikään kovin merkittävän oloinen mutta nyt vähän tuolla kuvanneena en mieluusti vaihtas takasin D200:sen etsimeen(100%/0.94x vs. 95%/0.94x).

D200 etsin, Nikon/Dpreview
Nikon/Dpreview

D300 etsin nikon/dpreview
Nikon/Dpreview

Myös tuo takanäyttö pisti heti silmään kun tuosta alkaa jo oikeasti näkemään että mitä nyt tulikaan kuvattua, vga-reso riittää moneen ja näytön kirkkaus/värit riittää paljon paremmin myös kirkkaassa auringonpaisteessa(siltikin odottelen että näihin perinteisiin digijärkkäreihin valuisi viimein amoled/tjsp -tekniikkaa olevia näyttöjä jotka toimis paljon paremmin suorassa auringonpaisteessa).

Eilen kävin kuvaamassa häät tässä Lappeenrannassa ja sillon paljastu ehkä yllättävin seikka, jota en osannu ollenkaan huomioida tässä mittakaavassa. Kuvasin tuolla D300:sella reilut 1000 kuvaa ja akkumittari ilmottaa koko päivän kiinni olleelle akulle vielä 21% varaustasoa! Tiesin kyllä että tuo D200 syö akkuja ku leipää mutta tuollasta eroa en osannu odottaa, tuon D200:sen kanssa kun olis tuolla kuvamäärällä kolmas tai neljäs akku menossa.


Pile of wood
Tuossa vielä yksi testishotti D300:sella. Puunhakkaajalla ollu hauskaa 🙂

Also posted in Hääkuva, kalusto, lappeenranta, nikon Tagged , , , , , |

Viime talvi

Last winter

Mamiya 645 1000s&80mm 2.8N, FP4 tai HP5. Kehitys jossain maailmalla naarmutuskoneessa ja skannaus Epsonin V500:sella ilman naarmujen tunnistusta(toimiikohan toi naarmunpoisto missään skannerisoftassa ihan oikeesti hyvin?)..

Momma päätti tuossa viime vuonna, muutaman kuvatun rullan jälkeen ruveta kuvaamaan pimeetä ruutua ja on siitä lähtien maannut Mustonen&Laineen tohtorissedän teho-osastolla uusia sähkö-osia odottamassa(vaihto-elimet tuon ikäseen mommaan alkaa olla jo harvinaisia… ehkäpä olisi halvinta hommata toinen käytetty runko tilalle)
Niitä osia odotellessa viime talvena kuvattu ruutu ehkäpä elämäni kalleimmalta filmiltä. Ostettu&kehitetty paikallisen liikkeen kautta, ei ollu halpaa touhua se 🙂 Eka filkka kyseisellä kameralla useamman vuoden tauon jälkeen jotta näkisi toimiiko tuo… Tuon jälkeen kuvasinkin vuoden mittaan kasan filmiä pakkaseen huomatakseni että joululahja-lahjakortilla ostamani kehitykset tuottivat tasasen pimeetä ruutua. Se on onnea se, tosin sitä epä -versiota.

terv. yhdyssana-sana-seppo aka. Ville

Also posted in kalusto, valokuva

Arkistoja ja muuta

Lights
Suomalaisen kirjakaupan jouluvalot viime talvena

J
-20c, tämäkin viime talvelta

Summer
Sain viimein kuvattua (edes)yhden rullan loppuun tuolla Smena 6:sella. Tuli todistettua että kamera toimii ja edes jotakuinkin onnistuneiden kuvien saaminen on sillä lähinnä arpapeliä 🙂
Reilun vuodenhan tuo kerkisi tuolla repussa hyöriä, sisällä joku iso400 värifilmi kun alunperin kuvittelin kuvaavani tuon jo viime talvena…

Skannattu jollain canonin yhdistelmähässäkällä paperikuvasta, filmiskanneria kun en omista.

Wall
Kouvolan ehkä kuuluisin ja hirveimmän näköinen betonimötikkä. Halvalla ja betonista lienee tuo tunnuslause.


Ostetaan(aka. joululahjatoivelista. Olisipa edes joskus rikas pukki.):
-Filmiskanneri(kaapissa läjä kuvattua filmiä odottamassa kehitystä joka taas odottaa filmiskannerin hankkimista…). Esim Epson V500, Canon 8800f, tjsp.
-70/80-200 2.8 Nikoniin tai 85mm 1.8
-taustakartonki(harmaa?)+teline(taitettava tausta on aika onneton kun kuvaa kokovartalokuvaa)

Also posted in archive, kalusto, Kuva, lappeenranta, photo, valokuva Tagged , , , , , , |

Kalustoa

Viime miitissä kerkisin kyllästymään salamatriggereiden toimimattomuuteen, välillä toimi yks triggeri ja välillä toinen. Ei tietoa että mikä tuon aiheutti kun yleensä noiden kanssa ei ole ongelmia kuin vain silloin kun pattereista on virta loppu. Tilasin tilalle paremmat rf-602:sen kun näytti olevan noin 50e setti jossa oli lähetin ja kolme vastaanotinta. Noista yongnuon härveleistä kun olen kuullut lähestulkoon vain pelkkää hyvää. Kiinanhärveleitähän nuokin ovat mutta ihmisten kokemusten perusteella nuo ovat olleet paljonkin mainettaan parempia.

Skyporttejakin harkitsin hetkisen verran mutta sitten aloin miettimään sitä että kun kumminkin kuvaan pääosin pikkusalamilla niin olisi jotenkin typerän tuntuista hommata joku kikkare roikkumaan salaman kylkeen. Kyseessä kun kuitenkin on jo huomattavasti kalliimman hintaluokan vehje niin en nähnyt oikeen tuossa ideaa, mielestäni kun myös käyttömukavuuden pitäisi seurata hintaa(yhdessä pw:ssähän tuo kenkä olisi, mut on siinä eri hintakin..). Samoin ongelmaksi muodostuisi salamat joissa ei ole pc-synkkaa kyljessä, joka tapauksessa joutuisin joko diy-meinigillä tekemään synkkaportin tai sitten joutuisin hommaamaan sovitekikkareen salaman alle johon kiinnittäisin pc-synkan. Samalla tuo tuntuu syövän sen kalliimman hintaluokan vehkeiden toimintavarmuuden ideaa(jos ei muuten niin ainakin siinä mielessä että noin 105% varmuudella unohtaisin joku kerta sen sovitekikkareen/johdon kotiin).

Samaan syssyyn tilailin Saksasta pari kappalettaa Manfroton 1051 BAC -jalustaa. Tuntui että tuo on se pienin manfroton jalusta joka kannattaa ostaa. Elinkalla ei näyttänyt olevan olemukseltaan luotettavia jalustoja tuohon hintaluokkaan ja muita kuluttajahintaisia/riittävän laadukkaita jalustoja ei juuri tunnu olevan euroopassa myynnissä. Suomestakin tilaamista harkitsin hetkisen verran, mutta totesin että kaikki Suomalaiset/suomessa myyvät liikkeet pitävät valokuvaustarvikkeillaan valokuvaushintoja… Valinta välillä 55e vs. 85e (+pk) oli suhteellisen helppo 🙂

Also posted in kalusto, Sekalainen, valaisu Tagged , , , , , , , |

Mamiya 645

Perheenlisäystä… Kävin penkomassa sukulaisen vanhan valokuvaamon varastoja ja sieltä löytyi mm. tämmönen keskari parin lasin kera 🙂

Mamiya 645 1000S

Eka filmi sisässä(6.5e/rulla, halpaa on….), katotaans mitä tuolla saa aikaan 🙂

Also posted in kalusto, Sekalainen, valokuva Tagged , , , , |

Kalustopäivittelyä

Hommasin itelleni hieman lisää valovoimaa nikkorin 50mm 1.4 af muodossa, pikaisten tyypitysten jälkeen tuntuu hassulta kuinka pienellä herkkyydellä nyt selviää esim. hehkulampun valossa. Muutenkin objektiivi tuntuu varsin hyvältä, mitä nyt pitää ~2x enemmin mekkalaa kun vanha ruuvari 1.8 joka minulla jo oli(ps. tuo olis nyt myynnissä). Muutenkin pitäsi hieman päivittää kalustoa, valtio kun nyt avokätisesti päätti huomenna palauttaa osan maksamistani veroista 🙂 Akuutein puute olisi yli 2m yltävällä valojalustalla, nyt on aika orpo olo kuvata jos on vähänkään pidempi malli kuvattavana. Kolmannen salamankin voisi hommata jos hinta&ominaisuudet osuu kohdilleen(itseasiassa olis ensviikon kuvauskeikkojen puolesta aika kova tarve kolmannelle, mut kattoo nyt…).

Konekin tuntuu taas rullaavan mainiosti, win 7 64bit tuntuu oikealta valinnalta käyttikseksi ja lähes kaikki sille tarjotut softat on toiminu niinkun pitääkin. Pientä arpomista user erroreiden muodossa(uusi käyttis ku on) mut muuten varsin ongelmaton. Ikinä ei oo käyttis asentunu näin mutkattomasti.

Also posted in kalusto, Sekalainen

Pikselin nysväystä

onko järkee vai ei:

Dpreviewin artikkeli

50D-500D-D90 -vertailu

Huonolta näyttää jos tää on tulevaisuus uusien mallien kanssa, insinöörit markkinoinnissa ja valokuvaajat kärsijöinä.

Also posted in Linkkivihko, Sekalainen Tagged , , |

Snowy trees

div style=”float: right; margin-left: 10px; margin-bottom: 10px;” a href=”http://www.flickr.com/photos/vilpertt/3050324286/” title=”photo sharing”img src=”http://farm4.static.flickr.com/3253/3050324286_5d73ab4d79_m.jpg” alt=”” style=”border: 2px solid rgb(0, 0, 0);” //abr /span style=”margin-top: 0px;font-size:0;” a href=”http://www.flickr.com/photos/vilpertt/3050324286/”Snowy trees/a br / Originally uploaded by a href=”http://www.flickr.com/people/vilpertt/”vilpertt/a /span/divIt has beed quiet for a long time here. Maybe some updates now…br /br /The winter came here a few days ago, today it’s snowing an winding a LOT. This photo is fron yesterday when I was walking at the fortress area. I used LR2 to process this pic, just final sharpening and tagging done in cs2. Lots of different gradients and toning done in LR2.br /br /br /br /br /br /br /br /br /br /Some more of the recent:br /a href=”http://www.flickr.com/photos/vilpertt/3034365725/” title=”Resting by vilpertt, on Flickr”img src=”http://farm4.static.flickr.com/3062/3034365725_b628900094.jpg” width=”333″ height=”500″ alt=”Resting” //abr /br /a href=”http://www.flickr.com/photos/vilpertt/2992531378/” title=”S by vilpertt, on Flickr”img src=”http://farm4.static.flickr.com/3017/2992531378_59ab6266ae.jpg” width=”333″ height=”500″ alt=”S” //a

Also posted in finland, kuva kuvaaja, lappeenranta, photo, photoblog, picture, suomi, valokuva