Category Archives: nikon

D300

Tuossa keväällä kun miulta hajos tuo vanha vararunko niin piti ennen kesän hääkeikkoja hommata toinen runko tuon D200:sen rinnalle. Nyt tosin niinpäin että D200 saa väistyä vararungoksi ja tuo uusi tuli sit ykkösrungoksi.

Hiiri oli jo valmiina ostonapilla ostamassa D7k:ta mutta sitten huomio kiinnitty siihen että muistikorttityypin lisäksi myös akkutyyppi vaihtuisi, joka sitten ratkaisi asian käytetyn D300:sen hyväksi. Videota kun en ajatellut ruveta kuvaamaan niin totesin että toi D300 on nyt se valinta. Toki vaakakupissa paino myös se että D300/200 -linjalla on tuo toimintalogiikka melkein 1/1 toistensa kesken, jollon kamerasta toiseen pomppiminen tulee paljon mukavammaksi.

Nyt tuossa oon muutaman päivän näppäilly tuota kameraa ja on tullu oltua kaikinpuolin tyytyväinen. Ainoa hieman kaivertava asia on iso200 pohjaherkkyys, mutta siitäkin selviää vääntämällä hieman tummemman nd:n keulille. Vertasin kylläkin keskenään iso200 ja LO1 -kuvaa joista ei perus maisemakuvassa erottanut että kumpi on kumpi… nettispeksien mukaan kirkkaasta päästä pitäs tippua melkein aukon verran toistoaluetta pois mutta nopealla kuvan vääntelyllä lightroomissa en pystynyt saamaan kunnon eroa noiden kahden välille. Ehkä tuo LO1-asetus on sit kumminki käyttökelponen jos tarvii ISO100-vastaavaa herkkyyttä.

Merkittävimpänä hyvänä puolena tuossa on oikeasti toimiva tarkennus(!), joka ikisen pisteen tarkennukseen voi luottaa toisin kun D200:sessa, jossa ainoa(jotakuinkin) luotettava piste oli keskimmäinen. Tuntuma on että jopa reunimmaiset pisteet pesee hyvässä valossa tuon D200:sen keskimmaisen pisteen suoraan 6-1. Myös tuo että siinä on 51 pisteen matto tarkennuspisteitä antaa vapauksia sommitteluun sillon kun ei sommittele tarkennuksen jälkeen erikseen. Etsimen kokoero ei speksien perusteella ole mikään kovin merkittävän oloinen mutta nyt vähän tuolla kuvanneena en mieluusti vaihtas takasin D200:sen etsimeen(100%/0.94x vs. 95%/0.94x).

D200 etsin, Nikon/Dpreview
Nikon/Dpreview

D300 etsin nikon/dpreview
Nikon/Dpreview

Myös tuo takanäyttö pisti heti silmään kun tuosta alkaa jo oikeasti näkemään että mitä nyt tulikaan kuvattua, vga-reso riittää moneen ja näytön kirkkaus/värit riittää paljon paremmin myös kirkkaassa auringonpaisteessa(siltikin odottelen että näihin perinteisiin digijärkkäreihin valuisi viimein amoled/tjsp -tekniikkaa olevia näyttöjä jotka toimis paljon paremmin suorassa auringonpaisteessa).

Eilen kävin kuvaamassa häät tässä Lappeenrannassa ja sillon paljastu ehkä yllättävin seikka, jota en osannu ollenkaan huomioida tässä mittakaavassa. Kuvasin tuolla D300:sella reilut 1000 kuvaa ja akkumittari ilmottaa koko päivän kiinni olleelle akulle vielä 21% varaustasoa! Tiesin kyllä että tuo D200 syö akkuja ku leipää mutta tuollasta eroa en osannu odottaa, tuon D200:sen kanssa kun olis tuolla kuvamäärällä kolmas tai neljäs akku menossa.


Pile of wood
Tuossa vielä yksi testishotti D300:sella. Puunhakkaajalla ollu hauskaa 🙂

Also posted in Hääkuva, kalusto, kamera, lappeenranta Tagged , , , , , |

Kuva

Portrait

Joku pari vuotta sitten saimaan kameraseura piti valaisukurssin ja siinä ohessa tuli napsittua osallistujista kuvia(bts-kuvaa).
Kuvattu kasaan teipatulla Nikon F601:sellä(jonka oon nyt jo kerinny myymään pois), filkkana Tmax 400. Kamerassa keulilla luultavasti 50mm 1.8.

Also posted in lappeenranta, valokuva Tagged , , , |

Kukkakuvatuksia

Tän kevään kukkakuvat tuli sit korkattua tuossa kotikonnuilla käydessä. Tässä eräs sininen kukka(ei oo floristin vikaa, kukat on joko sinisiä kukkia, punasia kukkia, pieniä kukkia, tai vaihtoehtosesti isoja kukkia 🙂 )

Blue flower

Blue flower

Tuossa näkee hyvin että miten vaatimattomassa paikkaa tuo kukka lopulta oli 🙂
Porakaivon vierus

Also posted in photo, valokuva Tagged , |

Yesterday

div style=”float: right; margin-left: 10px; margin-bottom: 10px;” a href=”http://www.flickr.com/photos/vilpertt/2279652168/” title=”photo sharing”img src=”http://farm3.static.flickr.com/2382/2279652168_dfa84ef729_m.jpg” alt=”” style=”border: 2px solid rgb(0, 0, 0);” //abr /span style=”margin-top: 0px;font-size:0;” a href=”http://www.flickr.com/photos/vilpertt/2279652168/”Yesterday/a br / Originally uploaded by a href=”http://www.flickr.com/people/vilpertt/”vilpertt/a /span/divEilen kävin tallustelemassa pikasen kierroksen satamassa ja tämmönen kuvatus tarttui kennolle 🙂 Samalla reissulla hain äipälle eos 500n:n jolla saa opetella kuvaamaan, hän kun ei halunnut digiä ja ite en halunnut ostaa filmipokkaria edellisen särkyneen tilalle. Tuo eos 500n on kyl tähän mennessä ehdottomasti muovisimman tuntunen järkkäri mitä ikinä olen näppäillyt, tästä tosin etuna se että se on todella kevyt.

Also posted in 2008, 500n, eos, finland, flickr, lappeenranta, lumi, snow, suomi

Suttua

a onblur=”try {parent.deselectBloggerImageGracefully();} catch(e) {}” href=”http://bp0.blogger.com/_hInzUe8839Y/R6STnKsmvyI/AAAAAAAAAAM/RCcbO3l_nN0/s1600-h/_DSC5324JPG.JPG”img style=”margin: 0pt 10px 10px 0pt; float: left; cursor: pointer;” src=”http://bp0.blogger.com/_hInzUe8839Y/R6STnKsmvyI/AAAAAAAAAAM/RCcbO3l_nN0/s400/_DSC5324JPG.JPG” alt=”” id=”BLOGGER_PHOTO_ID_5162413373969055522″ border=”0″ //abr /Tuossapa kuva Helioksella täydellä aukolla ja suht kirkkaana päivänä, ei hääviltä näytä 😀 Kirkkaat alueet on ihan utua(koitin kääntäjässä saada lisäkontrastilla sitä paremmaksi mutta ei onnistunut). Himmentämällä kuvasta tulee jotakuinkin siedettävä, mutta silloinkin tulee tuon Helioksen kanssa vastaan odottamaton ongelma, sovitin ei mene tarpeeksi syvään painaakseen himmentimen lehdet kiinni f4:ää pienemmällä aukolla. Tuota ongelmaa ei olisi mikäli tuo Helios olisi A/M -kytkimellä varustettu. Hyvin pitkälti vaikuttaa tuo sovitin nyt siltä että kaikki jutut on tehty vähän sinnepäin, saaden sovittimen vain näyttämään siltä niin kuin sillä muka oikeasti tekisi jotain järkevää -perus kiinameininkiä siis. Sillontällön tuolla kyllä onnistuu saamaan ihan asiallista kuvaa(kts. flickr) mutta useimmiten törmätään johonkin outoon ongelmaan.

Also posted in aperture, flickr, helios, m42, sovitin

Yle -helioksella kuvailtuja

div style=”float: right; margin-left: 10px; margin-bottom: 10px;” a href=”http://www.flickr.com/photos/vilpertt/2235217126/” title=”photo sharing”img src=”http://farm3.static.flickr.com/2352/2235217126_a31a6f99fb_m.jpg” alt=”” style=”border: 2px solid rgb(0, 0, 0);” //abr /span style=”margin-top: 0px;font-size:0;” a href=”http://www.flickr.com/photos/vilpertt/2235217126/”Yle/a br / Originally uploaded by a href=”http://www.flickr.com/people/vilpertt/”vilpertt/a /span/divHommasin tossa sit sovittimen tolle heliokselle omaan nikoniinki ja sen kaa sit piti käydä heti suhraamassa tuolla sitillä, vaikka flunssa onkin 😀 pirun hankalaa toi tarkentaminen sillä, varmaan 2/3 -osa meni huti vaikka kamera kuinka ilmoitti että tarkennus muka olisi kohillaan. Kuvanlaatu tuossa on ok, kunhan ei pidä ihan täydellä aukolla(ilmeisesti sovittimen vika). Täydellä aukolla kuvasta tulee ihan uskomatonta sumua, muistuttaa enemmin 1900-luvun alun optiikan jälkeä, kuin 50 vuotta uudemman tyyppisen :Dbr /br /Uskomatonta kyllä et miten vankalta tuo Helios tuntuu, 1.8/50mm af Nikkoriin verrattuna tää kestää sen ydinsodan ja se toinen ei. Helios on tosin vielä niin ”tuore”, että sen tarkennus on suorastaan liian jäykkä(joskin tarkka).br /br /Kummallista muuten tuon ebay-kauppiaan toiminta joka tuon sovittimen toimitti, tilasin salamalle diffuuserin, linssillisen M42-Nikon sovittimen, linssittömän samanlaisen sekä 52mm nikon kääntörenkaan makrolle. Postissa tuli diffuuseri, linssillinen ja linssitön Nikon sovitin, kierteetön Nikon sovitin sekä jostain kumman syystä myös Leica R – Olympus -sovitin 😀 Toivotaan, että se makrorengas vielä sieltä tulisi..

Also posted in helios, lappeenranta, lumi, m42, manuaali, valokuva, yle