Category Archives: lappeenranta

Portfolio

Tuossa jo jokin aika sitten uusin tuota portfoliota kun edellinen palveluntarjoaja meni lopettamaan palvelunsa. Nyt portfolion puolella hieman eri kattaus kuvista kun aiemmin ja se kyllä päivittyy lisää vielä tässä ennen kesää 🙂 Jos joku haluaa nähdä tarkemmin tarjouspyyntöä tehdessään että millaista kuvaa täältä tulee koko illan setin muodossa niin pyydelkää linkkiä laajempaan galleriaan, en pidä tuolla koko illan settejä julkisena 🙂 Ja tosiaan, mie en oo pelkästään portfolio ja hinnasto vaikka se nettiaikana siihen helposti typistyykin, laittakaa viestiä, soittakaa ja höpötelkää että oonko teille oikea kuvaaja, oonhan parhaimmassa tapauksessa kumminkin yli 12h hääpäivän aikana siellä teidän riesana 🙂

Ja tuo varsinainen portfoliosivu: www.villetulkki.fi

Puhelimella miut tavoittaa 0405881178 ja sähköpostilla mie[ä]villetulkki.net

Also posted in Hääkuva, portfolio, suomi Tagged , , , , , , , , , , , , , , , |

Valmistujaiskuvaukset

Tuossa pari viikkoa sitten oli AMK:lla valmistujaispäivä ja kuvasin tuolla Skinnarilan takametsissä muutamat valmistujaiskuvat 🙂  Joskus kuvaukset vaativat paljonkin miettimistä että mitä ja missä kuvataan, mutta nyt tiesin ennakolta että tuolta kulmalta niitä teemaan sopivia paikkoja löytyy, niin kuvaamaan oli helppo lähteä. Tälläisiä kuvia kuvatessa helpottaa myös aina jos kuvattava osaa hieman kertoa mitä haluaa kuviinsa, niinkuin oli tässäkin tapauksessa 🙂

 

Blogi palasi takaisin

Miulla oli tää blogi jonkin aikaa poissa linjoilta kun ei tuntunut olevan aikaa keskittyä tähän puoleen, mut jos nyt taas koettaisin keskittyä tähänkin 🙂 tässä välissä olen päivitellyt kuvia mm. tuonne fb-sivun puolelle, josta siitäkin voi käydä tykkäämässä jos haluaa nähdä mitä puuhailen 🙂

Ens vuoden juttuja

Kesän hääkuvauskausi on jo loppunut ja syksylle on jokunen kuvaus varattuna. Vuoden 2018 kuvaukset ovat varattavissa, sielläkin jo useampi varaus sisässä 🙂 Pyrin ensi vuonna yhäkin keskittymään hääkuvissa ensisijaisesti koko päivän setteihin kun tuo tuntuu yhäkin olevan se miun juttu, teen toki pelkkiä potrettejakin, mutta pyrin varaamaan kesän kovimman sesongin pidemmille kuvauksille. Muita kuvauksia hääkuvien ulkopuolelta teen myös(keskityn niissäkin ihmisiin), niissä koetan arkipäivinä painottaa aamua, iltapäivää ja iltaa kun miulla on myös tosiaan tuo päätyö tuolla koneita ja vehkeitä suunnitellen.
Ens vuoden juttuna on suunnitteilla dronen hommaaminen, mut tuo riippuu ihan siitä että miten saan taiottua aikaa tuolla treenaamiseen ennenkun alan oikeasti myymään tuolle kuvattuja kuvia ja videoita 🙂 Videopuoleen en muuten aio keskittyä ens vuonna kun satunnaisesti harrastuksien puolesta, tuo kun vaatisi sekin ajankäyttöä treeniin vielä paljon ennen kun tuota osaamista voisi myydä.

 

Ortodoksivihkiminen Imatralla

Kävin tuossa edellisviikonloppuna kuvaamassa erään pariskunnan vihkimisen tuolla Imatran ortodoksisessa kirkossa. Mukavaa vaihtelua tuo näin kuvaajan kannalta tavallisiin Suomalaisiin vihkimisiin verrattuna.

Orthodox weddings

Also posted in valokuva Tagged , , , , , , , , , , , , , , |

Lumimyräkässä

Snowstorm

Se oli semmonen puhuri se, luulin jo päässeeni kuvaamaan ilman suurempaa tuulta mut…

Also posted in Hääkuva, snow, valokuva Tagged , , , , , , , , , , , , , , |

Syksyn tapahtumia

Nyt alkaa olla tuo kesän kuvausputki paria viimeistä kuvausta vaille valmista. Tälle kesälle tulikin aika pitkä putki (hää)kuvauksia, alkaen tuossa muutamaa viikkoa ennen juhannusta ja jatkuen katkeamatta(pl. juhannus) tuonne syyskuun puoliväliin. Mukavasti sekaan tuli myös pari kappalea polttarikuvauksia, joissa saa kuvaaja irroitella ihan eri malliin 🙂 Ensikesän suunnitelmissa on mm. hinnaston tarkistus ylöspäin, tavoitteena saada tuolle vapaalle viikonlopulle jokin järkevämpi hinta, samalla muutama viikonloppu jäänee vapaa-ajaksi :).

Nyt ihan lähiviikkojen suunnitelmissa on portfolion päivitys vuoden 2012 hääkuvilla, ihan vielä en sitä tee kun ajettelin pukata nuo tämän syksyn viimeiset kuvaukset ekana valmiiksi, sitten olisi aikaa keskittyä portfolion päivitykseen(+samalla tietenkin saisin kaikki tän kesän parhaat kuvat portfolioon samalla kerralla).

Tää kesä on ollut hyvää rutiinien hiomista, nyt kun on ollut kuvauksia jokaikinen viikonloppu, niin omaa toimintaa pystyy aina vaan paremmin ennakoimaan ja kuvauksiin tulee samalla enemmin rentoutta. Osaltaan tuohon rutiinien hiontaan vaikuttaa oma oppiminen ja osaltaan kaluston järkeistyminen hääkuvauksia varten, kun kalusto paranee niin siihen uskaltaa luottaa enemmin. Ei tarvitse pelätä keskikesän aurinkoa, eikä pimennettyä hiilikellaria ”tunnelmavalaistuksessa”. Tuossa ohessa oma kuvankäsittelytyyli on jalostunut, hääjuhlan kuvat menee suht miedolla käsittelyllä ja potretteihin sitten rankempaa käsittelyä. Häistä toimitetut kuvamäärät ovat vakiintuneet sinne 25-35%:iin koko kuvatusta kuvamäärästä ja tuo ”esikatselukuvat ennen lopullisia valintoja” -toimintatapa on ollut hyvä juttu.

Rankkaahan tuo kuvien moneen kertaan vatvominen on oman työskentelyn kannalta, mutta toisaalta taas se on varsin reilu systeemi kun esikatseluiden kera laitan laskun, niin näkee suoraan mitä kuvia on tulossa. Esikatseluita voi(pitää) myös kommentoida ja siten viedä kuvavalintoja/kuvankäsittelyä toivomaansa suuntaan.

Tuossa kuvaustuttavan kirjoittelua hääkuvausaiheesta: Emilia

Also posted in valokuva Tagged , , , , , , , , , , , |

070712

Tuossa viimekuun alkupuolella kävin kuvaamassa erään hääparin potretit miljöössä tuolla Lauritsalan kartanolla. Kuvauspaikat löytyivät hienosti heti hääpaikan takaa 🙂

070712

070712

Tuo jälkimmäisessä kuvassa oleva hääauto on siinä mielessä poikkeuksellinen(sen lisäksi että taisi olla ainoa suomessa oleva tuon vuosimallin kupla, väitettäköön vuosimalliksi 1964 hataran muistikuvan perusteella) että yleensä kuvissani ei ole hääautoja mukana.
Syy tuohon on puuttuva konteksti, eli ns. asiayhteys hääparin ja auton välillä, sen puuttuessa tuntuu kuvaajasta kovin kummalliselta sijoittaa ”vain joku hieno auto” kuvan rekvisiitaksi. Tässä tapauksessa tuo asiayhteys tuli noista kahdesta lipusta(Suomi&Kanada) ja se riitti tarvittavaksi kontekstiksi, että kuvan katsojalle jää kuvassa olevista asioista kuvan luentaa varten järkevää sisältöä. Aina niiden kuvista luettavien asioiden ei tarvitse olla hankalaa taidekriitikkotasoa 😉

Muutenkin haen useasti kuvissani sitä että se sen hetkinen säätilanne/olotila(toivottavasti kirkon jälkeinen helpotus 🙂 )/tjsp näkyy kuvassa, varsinkin kun kuvaan miljöökuvaa. Tuntuisi tyhmältä olla hyödyntämättä olemassaolevia elementtejä, joilla voi liittää kuvassa olevat asiat juuri siihen hääpäivään tai juuri tuon pariskunnan ”henkeen”. Tuon takia koetan myös välttää studiossa kuvaamista viimeiseen asti, koska se harvoin liittää kuvaa kovinkaan tehokkaasti juuri siihen päivään, tai edes juuri siihen vuodenaikaan.

Also posted in Sekalainen, valokuva Tagged , , , , , , , , , , , |

Saimaa Open Air

Kävin tuossa muun kuvauksen yhteydessä katselemassa hetken verran Viikatteen keikkaa Saimaa Open Airissa ja mm. tämmönen ruutu tarttu matkaan.

Saimaa Open Air - Viikate

Also posted in photo, valokuva Tagged , , , , , |

B&K

Löysin jokin aika sitten tuolta saimaan kanavalta paikan johon en ollut ennen törmännyt ja huomasin että tuolla oli juuri tuohon aikaan illasta aivan mielettömän hieno valo. Olin tuota paikkaa etsiessäni etsimässä hääkuvalle ottopaikkaa eräälle hääparille joka viettää häitään läheisessä Lauritsalan kartanossa. Tuo alue lappeenrannasta kun ei ollut mikään erityisen tuttu, niin käytin yhden illan siihen että ajelin ympäriinsä ja kyselin koirantaluttajilta, yms(kyllä! :D) että missä suunnilla ihmiset ovat siellä tavanneet otattaa hääkuvansa. Tuo scouttaus tuotti tulosta ja lopulta löysin paikan joka on niin Lappeenrantaa kun olla ja voi. En muista että oliko tämä jonkun paikallisen ehdottama paikka, vai ihan omatoimisesti tumpuloitu esiin, mutta hienolta tuo kuitenkin näytti tuossa ilta-auringossa.

Nappasin tuosta paikasta kännykällä kuvan hääparille näytettäväksi ja nopeasti editoin tuota instagramilla vähän siihen värimaailmaan mitä lopullinen hääkuva ehkä tulisi olemaan.

Instagramilla säädetty kuva kuvauspaikasta

No, kuten voi olettaa, niin todennäköisesti en pääse kuvaamaan hääparia tuolla juuri tuohon aikaan kun tuolla on tuo hieno valo, joten ajattelin että tuo paikka pitää sitten kuitenkin hyödyntää edes jotenkin 🙂

Pyysin eilen Bogen&Katrin malleiksi mm. tuohon sillalle ja ainakin pari tälläistä kuvaa saatiin aikaan:

B&K

B&K

Also posted in photo, valokuva Tagged , , , , , , , , , , |

2013 hääkuvaukset varattavissa

Nyt kun viimeisiä sesonkiajan hääkuvauksia vielä kysellään, niin muistui mieleen että olkaahan ajoissa noissa varauksissa. Viimeistäänkin tähän aikaan vuodesta hääkuvaajan löytyminen sesongille on jo aika tuuripeliä, puhumattakaan siitä että jos haluaa just jonkun tietyn kuvaajan. Miulla on tän kesän hääkuvaukset yhtä vajaa kaikki buukattu, ja jos ei muutoksia tule niin pidän tuon viikonlopun mieluusti lomana 🙂
Uusin myös hinnastoa hääkuvauksien osalta tässä kesän aikana joten senkin takia kannattaa olla ajoissa 😉

Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , |