Category Archives: photo

29062013 – R&P

Kuvasin tuossa viikko jussin jälkeen hikisen lauantain(se että pyyhin silmiä jo 5min vihkimisen alun jälkeen ei suinkaan tarkoita sitä että olisin erityisen herkistynyt, hiki siellä vaan kirvelee silmissä 🙂 ) Riikan&Petrin hääkuvia. Vihkiminen oli Joutsenon kirkossa ja itse hääjuhla Lappeenrannan kasinolla. Nuo allaolevat kuvat kuvasin sulhasen kotitilalla.

29062013 - R&P

29062013 - R&P

29062013 - R&P

29062013 - R&P

Also posted in valokuva Tagged , , , , , , , , |

Odotusajan kuvia

Tuli yllättäen tilaisuus kuvata odotusajan kuvia studiossa, tähän mennessä kun oon tuttuja pyytänyt odotusajan kuviin niin suurin osa on joko pelännyt kameraa tai eivät ole halunneet siitä pallomuodosta itselleen muistoa 🙂 Nyt tein muotoa korostavaa kuvaa tummalla taustalla, pääosin mustavalkoisena kun tuo mahan muoto ja tunnelmat olivat noissa se tärkein.

Hanna

T&H

Hanna

Hanna

Hanna

Also posted in flickr, valokuva Tagged , , , , , , , , , , |

Saimaa Open Air

Kävin tuossa muun kuvauksen yhteydessä katselemassa hetken verran Viikatteen keikkaa Saimaa Open Airissa ja mm. tämmönen ruutu tarttu matkaan.

Saimaa Open Air - Viikate

Also posted in lappeenranta, valokuva Tagged , , , , , |

B&K

Löysin jokin aika sitten tuolta saimaan kanavalta paikan johon en ollut ennen törmännyt ja huomasin että tuolla oli juuri tuohon aikaan illasta aivan mielettömän hieno valo. Olin tuota paikkaa etsiessäni etsimässä hääkuvalle ottopaikkaa eräälle hääparille joka viettää häitään läheisessä Lauritsalan kartanossa. Tuo alue lappeenrannasta kun ei ollut mikään erityisen tuttu, niin käytin yhden illan siihen että ajelin ympäriinsä ja kyselin koirantaluttajilta, yms(kyllä! :D) että missä suunnilla ihmiset ovat siellä tavanneet otattaa hääkuvansa. Tuo scouttaus tuotti tulosta ja lopulta löysin paikan joka on niin Lappeenrantaa kun olla ja voi. En muista että oliko tämä jonkun paikallisen ehdottama paikka, vai ihan omatoimisesti tumpuloitu esiin, mutta hienolta tuo kuitenkin näytti tuossa ilta-auringossa.

Nappasin tuosta paikasta kännykällä kuvan hääparille näytettäväksi ja nopeasti editoin tuota instagramilla vähän siihen värimaailmaan mitä lopullinen hääkuva ehkä tulisi olemaan.

Instagramilla säädetty kuva kuvauspaikasta

No, kuten voi olettaa, niin todennäköisesti en pääse kuvaamaan hääparia tuolla juuri tuohon aikaan kun tuolla on tuo hieno valo, joten ajattelin että tuo paikka pitää sitten kuitenkin hyödyntää edes jotenkin 🙂

Pyysin eilen Bogen&Katrin malleiksi mm. tuohon sillalle ja ainakin pari tälläistä kuvaa saatiin aikaan:

B&K

B&K

Also posted in lappeenranta, valokuva Tagged , , , , , , , , , , |

Halpaa on

…varsinkin kun se on ilmaista.

Taas kerran huomataan että kaikkien muiden tekijöiden tekijänoikeuksia jotakuinkin kunnioitetaan mutta valokuvaajat on tuossa suuri poikkeus.

http://bit.ly/tGLRcd Kari Kuukan blogipostaus aiheesta, englanniksi.

http://www.marmai.fi/uutiset/tekeeko+varastettu+angry+birds+mekkokuva+suomalaiskuvaajasta+rikkaan/a735707 (tuskin se nyt ihan rikasta tekee, mutta olisi tietenkin positiivista jos kuvaamistaan kuvista saisi ihan maksunkin)

http://www.uusisuomi.fi/kulttuuri/118479-linnan-juhlat-kuva-ryostettiin-maailmalle-%E2%80%93-%E2%80%9Dkasittamatonta%E2%80%9D

Ehdotus: Netissä kun yksittäisen ihmisen ääni on useasti kovin pieni, niin mitä jos huudettaisiin ihan yhteen ääneen? Kommentoikaa jokaiseen uutiseen jossa on käytetty Matti Matikaisen Angry Birds -mekkokuvaa luvatta, selkeästi ja kohteliaasti(parasta olisi jos kommentoisi ihan omalla nimellä) että kuvaan kuuluisi laittaa oikeat krediitit. Toki oheen voisi muistuttaa myös että kuvista pitäisi maksaakin, mutta sen pitäisi tietenkin olla itsestäänsevyys viimeistään siinä vaiheessa kun pyydetään lisäämään kuvaajan nimi kuvan oheen. Linkittäkää vaikkapa tuo Kari Kuukan blogipostaus siihen oheen, siellä näkyy kommenteissa mm. kuinka LA Times korjailee virhettään(on muuten ensimmäinen ja tähän mennessä ainoa taho joka on lähtenyt asiallisesti korjaamaan virhettään).

edit:
http://www.uusisuomi.fi/kulttuuri/118483-linnan-juhlat-kuvaryoston-uhri-%E2%80%9Dsaan-alle-1000%E2%82%AC%E2%80%9D

Päätöksellään hän haluaa osoittaa, ettei tapauksessa olennaista hänen kannaltaan ole raha vaan pelisäännöt. Matikainen kokoaa työryhmän, joka yhdessä päättää rahojen käyttökohteen. Siinä on mukana ainakin Iltalehden edustaja. Matikainen osaa tässä vaiheessa sanoa vain sen, että rahat menevät kuvajournalismin tukemiseen.

Also posted in Linkkivihko, Sekalainen, valokuva Tagged , , , , , , , , |

Pari

Lawrence otti tuossa toissaviikolla yhteyttä joskos ottaisin hänestä ja tyttöystävästään kuvat, sovitiiin paikaksi sitten linnoitus(jossa Lawrence ei muuten ollut ennen käynyt) ja pompittiin siellä venäläisturistien seassa kuvaamassa 🙂 Tää kyseinen kuva on otettu siinä kaupunginpuoleisen sisäänkäynnin vieressä olevan rakennuksen portailla.

2

Samalta viikonlopulta on myös tää kuva, Maijan kanssa myllysaaressa.
Maija

….

Adobe pukkaa näemmä aika säännöllisesti näitä tarjouksia… liekö uusi versio lightroomista/Photoshopista tuloillaan…. 🙂 nyt 28. päivään asti lightroom -40%
http://www.adobe.com/fi/special/offers.html?trackingid=JJDPJ

Also posted in lappeenranta, link, valokuva Tagged , , , , , , , |

Maija

Käytiin Maijan kanssa kuvaamassa parisen tuntia tuossa eilen. Kuvauspaikkana Myllysaari.

Kaikki kuvat setillä D300+50mm 1.4 af-s+60cm ezybox

It's the movie-thing

Sunglasses

Maija

Maija

Maija

Also posted in flickr, lappeenranta, valokuva Tagged , , , , , , |

Kasvoja

Vielä irtos pari kuvaa muutaman viikon takasesta muotokuvaussetistä .)

Mittens 2

Contrast

Also posted in lappeenranta, valokuva Tagged , , , , , , , |

pt. 2

 

Pari lisäkuvaa maijasta

Orange

Maija

Anjuska

Mittens

Mari

80's

Tuo tausta on napattu sukulaisen valokuvaamosta, joka lopetti jo joitakin vuosia sitten. Oon kannellu tuota ympäriinsä mukana jos vaikka löytys joku sopiva tilanne käyttää tuota. Tuossa tuo näyttää olevan ”hirveän hyvä” 🙂

Shape

Chain

Gunner

Viimeisenä päivänä saatiin mukaan myös taratin. Parissa ekassa kuvassa olis ollu käytössä myös savukone, mutta parhaat kuvat vaikutti tulleen jo ennen savukoneen käynnistystä 🙂

Also posted in valokuva Tagged , , , , |

Miljöömuotokuvaa

Viikonloppuna oli saimaan kameraseuran järkkäämä muotokuvauskurssi. Pääpainotus miljööllä, mutta studiotakin sään takia/tarpeen vaatiessa.

Takki tyhjä. Hyvää kuvaa tuli ja mallitkin oli varsin hyviä. Jotain ilmeisesti meni myös jonkun muun mielestä oikein koska flikkeri nakuttaa tätä kirjoittaessa kolmannella tuhannennella(on se suomen kieli hieno) hitillä.

Fall
28mm 1.8. Ehkä paras ostos ikinä, pakottaa kuvaajan suoraan epämukavuusalueelleen sommittelemaan muotokuvan kunnolla siihen vallitsevaan miljööseen.

Treehugger

Kuvia lisääntynee vielä… alotimpa loppupäästä perkaamaan 🙂

Ja yks studiostaki 🙂
WIP

Also posted in lappeenranta, valokuva Tagged , , , |