Category Archives: Linkkivihko

Hyvä artikkeli kehittymisestä

Arno Rafael Minkkinen kertoilee kehittymisestä kuvaajana, kannattaa lukea ihan jo vaikka vain muutenvaan vaikkei kuvaisikaan.

http://www.petapixel.com/2013/03/13/the-helsinki-bus-station-theory-finding-your-own-vision-in-photography/

Also posted in Uncategorized Tagged , , , |

Etelä-Saimaa

Kas, siellähän mie: Linkki

….
Jahas, linkki on joko rikki tai död, niin tässä alla kännykällä reprottu osa tuon päivän e-saimaata.
Kliketiklik

Tuossa myös linkit noihin muihin blogeihin:
Hannan blogi
Reetan blogi

Tagged , , , , |

SKSL:n vuosinäyttely

Osallistuin tuossa tapojeni vastaisesti Suomen kameraseurojen liiton vuosinäyttelyyn, yleensä kun en juurikaan välitä siitä että ne (maksullisten)kisojen tulokset muistuttavat lähinnä arvontaa millon minkäkin tuomarin oikkujen mukaan ilman mitään kommenttia siitä miksi mikäkin kuva valittiin tai ei valittu(niin sksl kun fiap-kisatkin).

Tuohon tämän vuoden vuosinäyttelyyn lähdin osin seuraa kannattamaan ja toisaalta mielenkiinnosta nähdäkseni mikä nyt tällä kertaa valikoituneita tuomareita miellyttää. Osallistuin 15 kuvalla joista tuomaristo päästi läpi 8kpl, eli reilu 50% läpi 🙂 Oletin että tuollainen läpimenoprosentti on aivan normaalia kunnes seurakaveri linkkasi naamakirjassa tuonne: http://www.sksl.fi/?page_id=32 jossa normaaliksi keskiarvoksi kerrotaan 10-15%, eli ilmeisen hyvinhän tuo kumminkin meni.

Laitoin tuonne kisaan tuomaristolle muutaman kuvan jossa oli vähän koukkua kuvan sisällön suuntaan, kokeillen että katsovatko he oikeasti kuvan sisältöä vai riittääkö oppikirjamainen visuaalinen arviointi heille. Pitänee kumminkin odottaa tuota näyttelyn kuvastoa josta voin paremmin katsoa mikä heille kelpasikaan(ts. nimesin kuvat lähetysvaiheessa ja nyt en näe millä enkä muista nimellä mikäkin kuva sinne menikään).

 

 

Also posted in Sekalainen, valokuva Tagged , , |

Lukijan kuva

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012102616252645_uu.shtml

Onhan se kivaa että iltalehdet ynnämuut saa ajankohtaista kuvamateriaalia lukijoiltaan, mutta jos tuloksena on ylläolevan kaltaiset ”uutiset” ja ”kuvat”, niin eikö mieluummin kannattaisi käyttää ammattitoimittajia&kuvaajia? Omalta osaltaa tuo on myös lukijan aliarvioimista siinä etteikö lehden ostaja tai nettisivujen lukija osaisi vaatia jutuilta laatua.

Tämän tiesi myös Iltalehteen yhteyttä ottaneen lukijan vanhempi naapurinrouva, joka oli rauhoitellut muita paikalle kerääntyneitä:

– Ei niillä ole mitään hätää. Ne ovat vain humalassa.

Ja tätä kirjoitettaessa ehkä jo krapulassa.

Tuolta ne tuli ja tuonne ne meni. Over and out.

Mutta eipä pidä unohtaa tätä merkittävää uutista:
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288506693543.html

Onneksi meillä on myös IS:n oma toimitus joka kuvan puuttuessa fotoshoppaa semmosen(kuvan joutsen ja kissan käpälä eivät liity tapaukseen) 🙂

Also posted in Sekalainen Tagged , , , |

NPS

Näillä kahdella suurella kameramerkillä on kummallakin oma palvelunsa ammattikuvaajille(en tiedä miten laita muiden merkkien, tiedän vain C/N palveluista). Nikonilla tuon nimi on NPS(Nikon pro service) ja se tuottaa tukipalveluja sekä nopeampia huoltoja ammattikuvaajiksi rekisteröityneille. Myös uuden kaluston testikäyttöön saaminen on mahdollista.

Jo ennestään olin NPU(Nikon pro user) jäsen, mutta tuon suurimmaksi hyödyksi on jäänyt muutaman kerran vuodessa tuleva Nikon Pro -lehti, muita etuja en ole juuri kokenut tarpeelliseksi hyödyntää.

Kattelin tuossa omaa kalustoa eräs päivä ja totesin että en ole edes tutustunut että mitkä ovat tuon Nikonin järjestelmän pääsyvaatimukset, yllätyksekseni totesin että nehän täyttyvät 🙂 Pari pro/semipro -runkoa ja muutama optiikka+pari salamaa sekä toiminimi, niin se oli siinä 🙂 Tuolla saa sitten hädän yllättäessa ja huollon kestäessä esim. vararungon huollossa olevan tilalle jos korjaus kestää yli 72h.

Koskapa tuo on täysin ilmaispalvelu, niin katsoin parhaimmaksi rekisteröityä 🙂

Muutamia muitakin etuja:

Hei Ville-Veikko

Kiitos Nikonin ammattituotteiden rekisteröinnistä!

Kun omistat vähintään viisi Nikonin ammattituotetta, joista kaksi on kamerarunkoa, voit liittyä maksutta jäseneksi Nikon Professional Services (NPS) -ohjelmaamme. Se on tarkoitettu ammattikuvaajille, jotka käyttävät Nikonin varusteita työssään. Ohjelman kautta voit hyödyntää arvokkaita tarjouksia ja muita etuja:

Etuoikeutettu huolto
NPS:n jäsenenä sinulle taataan enintään 72 tunnin huoltoaika. Jos varusteesi ei tule kuntoon tässä ajassa, saat lainata meiltä vastaavan ammattivarusteen huollon ajaksi.

Ammattituki
NPS:n jäsenenä sinulla on käytettävissäsi ammattituotteiden tuki ja saat nopeasti apua tukihenkilöiltämme.

Varusteita koekäyttöön
NPS:n jäsenet voivat lainata koevarusteita määrätyksi ajaksi arvioidakseen niitä todellisissa työtilanteissa.

Kansainvälinen huolto ja tuki
NPS:n jäsenillä on etuoikeus huoltoon ja tukeen Nikonin toimistoissa ympäri maailman.

Tapahtumatuki
Nikonin NPS-tiimi tarjoaa ilmaista tukea ja yksinkertaisia korjauspalveluja maailmanluokan urheilu- ja kulttuuritapahtumissa ja muissa vastaavissa tilaisuuksissa. Yleensä järjestämme myös mahdollisuuden lainata ammattituotteita.

Nikonin koulutus
NPS:n jäsenillä on mahdollisuus osallistua Nikonin omaan koulutukseen alennettuun hintaan. Alennus on tällä hetkellä 40 % normaalista kurssihinnasta.

Nikon Pro -lehti
NPS:n jäsenet saavat ammattikuvaajille tarkoitetun eurooppalaisen Nikon Pro -lehden ilmaiseksi.

Etuoikeus toimitukseen
NPS:n jäsenenä saat tilauksesi etuoikeutetusti, kun ostat uusia varusteita jonkin Pro-jälleenmyyjämme kautta.

Ammattilaistapahtumat
NPS:n jäsenenä sinut kutsutaan Nikonin ammattikuvaajille järjestämiin tapahtumiin.

Napsauttamalla tästä voit hakea NPS:n jäseneksi.

….
ps. Ensivuoden ja myös vielä tämän talvenkin hääkuvaukset ovat varattavissa 🙂

Also posted in Sekalainen Tagged , , , , , , , , , , |

Portfoliopäivitystä

vilpertt.500px.com/2012

Tuonne on tullut nyt viime päivien sisään lisäiltyä kuvia tämän vuoden ajalta, päivittynee vielä, mutta nyt jo tuolla kuitenkin on ~50 kuvaa tältä vuodelta.

Also posted in link, valokuva Tagged , , , , , , , , , , , , , , |

linkkivinkki

Lokaatio on tärkein, eikö?
http://dallasnagatawhite.com/2012/07/lava-hike/

Aika ehdoton appsi miljöössä kuvaavalle:
Sunseeker

Näkee auringon suunnan kartalla haluamanaan päivänä ja haluamassaan paikassa. Augemented reality-osassa yhdistää auringon ratatiedon iföönin kompassiin, gps:ään ja kameran kuvaamaan kuvaan; pystyy siis kuvauspaikalla katsomaan suoraan että esim. minkä puun takaa se aurinko pilkistääkään 2kk päästä kello 15:31 🙂

Also posted in link, valokuva Tagged , , , , , , |

Mie oon naamakirjassa!

Ihmeellistä. Oon pitkän aikaa ollu sitä vastaan että tekisin itelleni tän valokuvauksen ympärille oman ”yrityssivun” naamakirjaan ja nyt sit riittävästi kaikenlaisia juttuja luettuani totesin että ehkä se sittenkin on hyvä juttu 🙂 Jotenkin vaan tuntuu että tuolla naamakirjassa on monillakin uusilla kuvaajilla villitys että tehdään se oma naamakirjasivu heti kun ostetaan kamera ja se on vähän vienyt makua touhusta, mutta toisaalta se pitää ajatella uutena yhteyskanavana kun sitä kautta tavoittaa ehkä hieman eri ihmisiä kun mitä esim. tämän blogin kautta.

mut mut…. tuossapa tuo: fb-sivu

Also posted in lappeenranta, Sekalainen Tagged , , , , , |

Online backup, osa 2

Nyt tuossa reilun viikon testauksessa on tullut jo selväksi että tuo F-securen sötös ei ole juuri muuhun hyvä kun yksittäisten pikkudokumenttien varmuuskopiointiin. Mihinkään muuhun varmuuskopiointiin tuo on aivan liian amatöörimäinen teos. Heidän tarjoamat yhteysnopeudet eivät vain kertakaikkiaan riitä järkevään käyttöön, nyt on menossa yhdeksäs päivä ja olb on onnistunut kopioimaan alle 50gt tavaraa(yöt kiinni).

Nyt sit on yllättävänkin hankalaa irtisanoa tuo soppari, ketään ei tavota puhelimeen ja jos tavottaa niin he eivät osaa/voi katkaista sopparia? ekaa kertaa törmään noin laaduttomaan tuotetukeen

Seuraavaksi verkot vesille kohtuulaatuisen&hintaisen serveritilan etsintään, jonne voisi uppailla varmuuskopiot talteen ftp:llä.


Linkkivinkki: Moment Junkie
Tilannekuvaa häistä eri kuvaajien ottamana.

Viimevuoden poimintoja Momoment Junkiesta

Also posted in Sekalainen Tagged , , , , , , , , , |

Omaetsin.fi

Nyt on pakko vähän puffata tätä palvelua. Nettifoorumien haut on mitä on, ja digicamera.netissä ei semmosta toimivaa edes ole, niin tää korvaa niiden puutteet ja hakee samalla vaikalla myös muista palveluista. Vielä on tuo hakupaikkojen lukumäärä vähän rajallinen, mutta tuo toteutus vaikuttaa kuitenkin olevan varsin mallikas ja kehittynee vielä paremmaksi.

Monesti kun etsii käytettyä kalustoa niin ei löydä koska haku on rikki/tjsp… tämä korjaa sen virheen.

http://www.omaetsin.fi/

Also posted in kalusto Tagged , , , , , , |