Category Archives: kalusto

Omaetsin.fi

Nyt on pakko vähän puffata tätä palvelua. Nettifoorumien haut on mitä on, ja digicamera.netissä ei semmosta toimivaa edes ole, niin tää korvaa niiden puutteet ja hakee samalla vaikalla myös muista palveluista. Vielä on tuo hakupaikkojen lukumäärä vähän rajallinen, mutta tuo toteutus vaikuttaa kuitenkin olevan varsin mallikas ja kehittynee vielä paremmaksi.

Monesti kun etsii käytettyä kalustoa niin ei löydä koska haku on rikki/tjsp… tämä korjaa sen virheen.

http://www.omaetsin.fi/

Also posted in Linkkivihko Tagged , , , , , , |

Johanna

Johanna

Johanna

Nyt on ollu kiirettä 🙂 Tuolla putkessa odottaa yhdet bändin promokuvat ja parilta päivältä studiosettiä. Viimeisen kuukauden aikana oon kerinny kuvaamaan myös pariin henkilöstölehteen ja aikakauslehteen. Kun tekee näitä hommia tuossa muiden töiden ohessa niin aina saa olla järkkäilemässä aikatauluja yksiin.

….
Kalustokin on taas päivittynyt, jo joulun alla hommasin wanhan 70-210 f4 putken tilalle 70-200 vr1 -putken ja nyt tässä studion käyttöönoton yhteydessä hommasin kolme kappaletta studiopoppia vaihtaen samalla osan strobistisetistä päittäin pois.
Ohjelmistopuolella päivittelin jo aiemmin LR4:Sen ja se vaikuttaa varsin hyvältä päivitykseltä, vaikka ensiksi epäilinkin että onko tuo sen hinnan arvoista(mm. huippuvalojen korjaus). Nyt alla on myös testikäytössä uusi CS6 beta joka sekin lähtenee ostoon kunhan saavat sen adobelta valmiiksi.

Kesää kohti mentäessä odottelen että joskos tuo uusi D800 rojauttaisi markkinoille käytettyä vanhempia malleja järkihintaan 🙂 samalla tosin ”joudun” päivittämään tuon 17-50 -zoomin fx-versioon, mutta ehkä se on ihan hyvä juttu että pääsen tuosta tamronista eroon…

Also posted in lappeenranta, valokuva Tagged , , , , , , , , , , , |

Raw-tuki win seiskaan(vihdoinkin…)

Helpottaa muuten huomattavasti raw-kuvien näppäilyä tietokoneen resurssienhallinnassa kun näkee kuvat… Harmi vaan että tuo ei tue uusimpia kameroita:

The Microsoft Camera Codec Pack provides support for the following device formats:

Canon: EOS 1000D (EOS Kiss F in Japan and the EOS Rebel XS in North America), EOS 10D, EOS 1D Mk2, EOS 1D Mk3, EOS 1D Mk4, EOS 1D Mk2 N, EOS 1Ds Mk2, EOS 1Ds Mk3, EOS 20D, EOS 300D (the Kiss Digital in Japan and the Digital Rebel in North America) , EOS 30D, EOS 350D (the Canon EOS Kiss Digital N in Japan and EOS Digital Rebel XT in North America), EOS 400D (the Kiss Digital X in Japan and the Digital Rebel XTi in North America), EOS 40D, EOS 450D (EOS Kiss X2 in Japan and the EOS Rebel XSi in North America), EOS 500D (EOS Kiss X3 in Japan and the EOS Rebel T1i in North America), EOS 550D (EOS Kiss X4 in Japan, and as the EOS Rebel T2i in North America), EOS 50D, EOS 5D, EOS 5D Mk2, EOS 7D, EOS D30, EOS D60, G2, G3, G5, G6, G9, G10, G11, Pro1, S90
Nikon: D100, D1H, D200, D2H, D2Hs, D2X, D2Xs, D3, D3s, D300, D3000, D300s, D3X, D40, D40x, D50, D5000, D60, D70, D700, D70s, D80, D90, P6000
Sony: A100, A200, A230, A300, A330, A350, A380, A700, A850, A900, DSC-R1
Olympus: C7070, C8080, E1, E10, E20, E3, E30, E300, E330, E400, E410, E420, E450, E500, E510, E520, E620, EP1
Pentax (PEF formats only): K100D, K100D Super, K10D, K110D, K200D, K20D, K7, K-x, *ist D, *ist DL, *ist DS
Leica: Digilux 3, D-LUX4, M8, M9
Minolta: DiMage A1, DiMage A2, Maxxum 7D (Dynax 7D in Europe, α-7 Digital in Japan)
Epson: RD1


http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?id=26829

Also posted in Linkkivihko, Sekalainen Tagged , , , , |

Juuri kun…

…luulee ettei keksi mitään uutta

Rose

85mm 1.8, tää on kiva 🙂 tulee lähestulkoon automaattisesti napattua tuo toisen rungon keulille… kuvaustuntuma on erittäin hyvä ja tuon kanssa tulee kuvattua yksityiskohtia ja ihmisiä hyvin erilailla kun mitä ennen.

Also posted in photo, Sekalainen, valokuva Tagged , |

Koivikossa, osa 2

Sonja


Pitäis säätää tuon 50mm -optiikan af kohdilleen paremmin kun mitä se on nyt silmämääräsesti sielläpäin. Yllättäen kaikki optiikat jotka oli osunu tasan kohdilleen D200:sen kanssa, vaatii säätöä johonkin suuntaan tuon D300:sen kanssa. Onneksi on AF-säätö olemassa 🙂
Samoten vois hommata 85mm 1.8:n muotokuvaushommiin tuon 50mm pariksi. 70-200 2.8 on kans harkinnan alla, mutta en keksi käyttöä yli 100mm menevälle polttovälille(kropissa), enkä oikeutusta muutaman kilon lisäpainolle 🙂 toki se mieli voi muuttua tuon 70-200 suuntaan jos tulee hyvä tarjous vastaan…

Also posted in valokuva Tagged , , , , , , , |

D300

Tuossa keväällä kun miulta hajos tuo vanha vararunko niin piti ennen kesän hääkeikkoja hommata toinen runko tuon D200:sen rinnalle. Nyt tosin niinpäin että D200 saa väistyä vararungoksi ja tuo uusi tuli sit ykkösrungoksi.

Hiiri oli jo valmiina ostonapilla ostamassa D7k:ta mutta sitten huomio kiinnitty siihen että muistikorttityypin lisäksi myös akkutyyppi vaihtuisi, joka sitten ratkaisi asian käytetyn D300:sen hyväksi. Videota kun en ajatellut ruveta kuvaamaan niin totesin että toi D300 on nyt se valinta. Toki vaakakupissa paino myös se että D300/200 -linjalla on tuo toimintalogiikka melkein 1/1 toistensa kesken, jollon kamerasta toiseen pomppiminen tulee paljon mukavammaksi.

Nyt tuossa oon muutaman päivän näppäilly tuota kameraa ja on tullu oltua kaikinpuolin tyytyväinen. Ainoa hieman kaivertava asia on iso200 pohjaherkkyys, mutta siitäkin selviää vääntämällä hieman tummemman nd:n keulille. Vertasin kylläkin keskenään iso200 ja LO1 -kuvaa joista ei perus maisemakuvassa erottanut että kumpi on kumpi… nettispeksien mukaan kirkkaasta päästä pitäs tippua melkein aukon verran toistoaluetta pois mutta nopealla kuvan vääntelyllä lightroomissa en pystynyt saamaan kunnon eroa noiden kahden välille. Ehkä tuo LO1-asetus on sit kumminki käyttökelponen jos tarvii ISO100-vastaavaa herkkyyttä.

Merkittävimpänä hyvänä puolena tuossa on oikeasti toimiva tarkennus(!), joka ikisen pisteen tarkennukseen voi luottaa toisin kun D200:sessa, jossa ainoa(jotakuinkin) luotettava piste oli keskimmäinen. Tuntuma on että jopa reunimmaiset pisteet pesee hyvässä valossa tuon D200:sen keskimmaisen pisteen suoraan 6-1. Myös tuo että siinä on 51 pisteen matto tarkennuspisteitä antaa vapauksia sommitteluun sillon kun ei sommittele tarkennuksen jälkeen erikseen. Etsimen kokoero ei speksien perusteella ole mikään kovin merkittävän oloinen mutta nyt vähän tuolla kuvanneena en mieluusti vaihtas takasin D200:sen etsimeen(100%/0.94x vs. 95%/0.94x).

D200 etsin, Nikon/Dpreview
Nikon/Dpreview

D300 etsin nikon/dpreview
Nikon/Dpreview

Myös tuo takanäyttö pisti heti silmään kun tuosta alkaa jo oikeasti näkemään että mitä nyt tulikaan kuvattua, vga-reso riittää moneen ja näytön kirkkaus/värit riittää paljon paremmin myös kirkkaassa auringonpaisteessa(siltikin odottelen että näihin perinteisiin digijärkkäreihin valuisi viimein amoled/tjsp -tekniikkaa olevia näyttöjä jotka toimis paljon paremmin suorassa auringonpaisteessa).

Eilen kävin kuvaamassa häät tässä Lappeenrannassa ja sillon paljastu ehkä yllättävin seikka, jota en osannu ollenkaan huomioida tässä mittakaavassa. Kuvasin tuolla D300:sella reilut 1000 kuvaa ja akkumittari ilmottaa koko päivän kiinni olleelle akulle vielä 21% varaustasoa! Tiesin kyllä että tuo D200 syö akkuja ku leipää mutta tuollasta eroa en osannu odottaa, tuon D200:sen kanssa kun olis tuolla kuvamäärällä kolmas tai neljäs akku menossa.


Pile of wood
Tuossa vielä yksi testishotti D300:sella. Puunhakkaajalla ollu hauskaa 🙂

Also posted in Hääkuva, kamera, lappeenranta, nikon Tagged , , , , , |

Viime talvi

Last winter

Mamiya 645 1000s&80mm 2.8N, FP4 tai HP5. Kehitys jossain maailmalla naarmutuskoneessa ja skannaus Epsonin V500:sella ilman naarmujen tunnistusta(toimiikohan toi naarmunpoisto missään skannerisoftassa ihan oikeesti hyvin?)..

Momma päätti tuossa viime vuonna, muutaman kuvatun rullan jälkeen ruveta kuvaamaan pimeetä ruutua ja on siitä lähtien maannut Mustonen&Laineen tohtorissedän teho-osastolla uusia sähkö-osia odottamassa(vaihto-elimet tuon ikäseen mommaan alkaa olla jo harvinaisia… ehkäpä olisi halvinta hommata toinen käytetty runko tilalle)
Niitä osia odotellessa viime talvena kuvattu ruutu ehkäpä elämäni kalleimmalta filmiltä. Ostettu&kehitetty paikallisen liikkeen kautta, ei ollu halpaa touhua se 🙂 Eka filkka kyseisellä kameralla useamman vuoden tauon jälkeen jotta näkisi toimiiko tuo… Tuon jälkeen kuvasinkin vuoden mittaan kasan filmiä pakkaseen huomatakseni että joululahja-lahjakortilla ostamani kehitykset tuottivat tasasen pimeetä ruutua. Se on onnea se, tosin sitä epä -versiota.

terv. yhdyssana-sana-seppo aka. Ville

Also posted in kamera, valokuva

E

E

Pari viikkoa sit kuvasin yhden setin mallikoululaisten kuvia, jokaisesta x määrä kuvia x aikaan. Mukana oli tuo uusi tausta joka oli vähän niinku tätä varten hommattu(tekosyy.. tarviihan tuota muulonkin mut nyt oli sopiva hetki ostaa). Tuo taustan osto kumpusi mm. edelliskerran kuvista jolloin fotarimittelö kuvien kanssa oli aika mieletön, nyt toivoin että tuo tausta hieman auttaisi tuossa.. ja auttoihan se, oikein rajaamalla(+riittävän pitkällä polttovälillä) tuo ~1.5m leveä tausta oli(si) ihan toimiva. Hitusen jos joutui kuvaamaan vinosta tai malli ei ollut keskellä niin silloin combo marque, ctrl+c, ctrl+v, ctrl+t oli useimmiten riittävä apu. Tuo pistää kuitenkin harkitsemaan josko kummikin hommaisi tuohon leveemmän taustapahvin tilalle, se tosin syö myös idean ajattelemastani helposta kuljetettavuudesta henkilöautossa. …ja ohan se myös täällä 31.5m2 kämpässä ”hitusen” tiellä…

Valaisu tuossa on aika tylsä kun ei noilla kuvamäärillä tuu siitä mitään et pomppis eestaas vatkaamaan pientä säätöä valoihin, tasasen varma ”ok” oli se mihin pyrin. Tuo helpottaa myös tottumattoman mallin toimintaa kun paikka ei oo niin millintarkka. Päävalona oli heijastava varjo toivoen että se toisi edes hieman henkeä noihin kuviin(vaihtoehtona läpiampuva tai 60cm ezy).

Also posted in Kuva, lappeenranta Tagged , , , , , , |

Arkistoja ja muuta

Lights
Suomalaisen kirjakaupan jouluvalot viime talvena

J
-20c, tämäkin viime talvelta

Summer
Sain viimein kuvattua (edes)yhden rullan loppuun tuolla Smena 6:sella. Tuli todistettua että kamera toimii ja edes jotakuinkin onnistuneiden kuvien saaminen on sillä lähinnä arpapeliä 🙂
Reilun vuodenhan tuo kerkisi tuolla repussa hyöriä, sisällä joku iso400 värifilmi kun alunperin kuvittelin kuvaavani tuon jo viime talvena…

Skannattu jollain canonin yhdistelmähässäkällä paperikuvasta, filmiskanneria kun en omista.

Wall
Kouvolan ehkä kuuluisin ja hirveimmän näköinen betonimötikkä. Halvalla ja betonista lienee tuo tunnuslause.


Ostetaan(aka. joululahjatoivelista. Olisipa edes joskus rikas pukki.):
-Filmiskanneri(kaapissa läjä kuvattua filmiä odottamassa kehitystä joka taas odottaa filmiskannerin hankkimista…). Esim Epson V500, Canon 8800f, tjsp.
-70/80-200 2.8 Nikoniin tai 85mm 1.8
-taustakartonki(harmaa?)+teline(taitettava tausta on aika onneton kun kuvaa kokovartalokuvaa)

Also posted in archive, kamera, Kuva, lappeenranta, photo, valokuva Tagged , , , , , , |

plop

Väsäsimpä tommosen. Samalla sai keittiön kaappien lootat pohjukkeet.
Ikean-tee-se-itse-härpäke
(liimattavaa tarranauhaa löytyy ainakin Biltemasta ja Clas Ohlssonilta)


Tuommonenki on matkalla kameralaukkua kohti: Stigma 28mm 1.8

Aika ristiriitasia arvioita liikuskelee tuosta. Toiset kehuu kuvaavansa tuolla aina ja toiset valittaa että eivät ole monenkaan yrityksen jälkeen onnistuneet saamaan hyvää yksilöä käsiinsä. Selkeetä sleepperipotentiaalia.

Miksikö? no jos joutuu vaikka hiilikaivokseen kuvaamaan yökuvaa tai jotain… tai no joo, se oli halpa ja halusin backupin tolle 17-50mm lasille.

Also posted in Sekalainen Tagged , , , , |